VOLKAN GÜNDÜZ - Yaklaşan yerel seçimler öncesi Cumhur İttifakı’nın Aliağa Belediye Başkan Adayı Serkan Acar ile Millet İttifakı’nın Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz seçim çalışmalarını yürütürken DSP İlçe Başkanlığı da Aliağa’dan belediye başkan adayı çıkarmak için çalışmalara başladı. AKP ve MHP’nin mevcut Belediye Başkanı Serkan Acar üzerinde aldığı ittifak kararının özellikle AK Parti tabanında ciddi bir küskünlüğe yol açması ve bu küskün kitlenin de CHP’nin Adayı Özcan Durmaz’a oy verme konusunda kararsız kalması DSP’yi Aliağa’da harekete geçirdi.

İLK TEKLİF AVUKAT HAMİT ERDEM’E

DSP Aliağa İlçe Başkanlığı, ilçede Serkan Acar ve Özcan Durmaz’ın ardından üçüncü bir belediye başkan adayı çıkarmak için çalışmalarını hızlandırdı. Kulislerden edinilen bilgilere göre DSP Aliağa İlçe Başkanı Osman Kocabıyık’ın öncülüğündeki partili bir heyet; AKP, MHP ve CHP’nin küskünlerinin oyunu alacak, toplumun tüm kesimleri tarafından kabul görebilecek, ilçenin tanınmış simalarından bazı isimlerle irtibata geçti. Edinilen bilgiye göre DSP’nin ilk teklif götürdüğü isim ilçenin tanınmış avukatlarından, Aliağa Fenerbahçeliler Derneği Başkanı ve İzmir Barosu’nun Aliağa eski temsilcilerinden Hamit Erdem oldu. Yapılan görüşmede Avukat Hamit Erdem’in DSP’nin belediye başkan adaylığı teklifine sıcak baktığı, bu konudaki net kararını önümüzdeki günlerde vereceği öğrenildi.

HAMİT ERDEM OLMAZSA…

DSP’nin Aliağa’nın tanınmış isimlerinden birkaç kişiyle daha belediye başkan adaylığı konusunda temasta olduğu, Hamit Erdem’den olumsuz bir cevap gelmesi halinde o isimlerden birini aday göstereceği edinilen bilgiler arasında. Ayrıca, bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarının aday çıkarması için DSP ile görüşmelerde bulunduğu, partiye isim önerdiği de kulislerde konuşuluyor.

ALİAĞAEKSPRES

Editör: Haber Merkezi