BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale’nin proje lansman toplantısında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

İzmir İktisat Kongresi Binası’nda yapılan toplantıya Genel İdare Kurulu Üyeleri, İzmir İl Başkanı Av. Ülkü Doğan, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı Ümit Özlale, İzmir İlçe Teşkilat Başkanları, İzmir İlçe Belediye Başkan adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Akşener’den İzmir’de Atatürk vurgusu

Konuşmasına Atatürk’ten bahsederek başlayan Akşener, “Atatürk’ümüze, ailesine söylenen hiçbir sözü yutamadım. Babamın amcası Atatürk’ün arkadaşıydı, İzmir’de ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’in arkadaşıydı. Atatürk’ten, annesinden, kız kardeşinden onlarla ilgili o kadar çok şey dinledim, o kadar çok şeye şahit oldum ki; Zübeyde Hanım’ın hakkında bu dönemde konuşulan çirkinliklerin hiçbirini hazmedemedim. Küfrettim, mahkemelere verildim, Türkiye’de yer yerinden oynasın istedim ama oynamadı çünkü herkes halinden memnun” dedi.

CHP’ye DEM göndermesi

CHP’nin DEM Parti’yle ittifak görüşmesi yapmasını ‘Atatürk’ün varisleri ‘DEM’leniyor diyen Akşener, “Biz bunları doğru anlatamadığımız için Atatürk’ün varisi olanlar “DEM”leniyor. O yüzden onlar bazı konularda çok düşünceli olamaz. Bir tarafta bunlar, bir tarafta Atatürk’e iftira atanlar var, bunu seyreden yöneticiler var. Ben seyredemem kardeşim, bunu yüzünden başıma her şey geldi. İzmir kimseye muhtaç değil. Bugün İzmir’de bir karar vereceksiniz, ya ‘İzmir benimdir kardeşim, ceketimi assam kazanırım’ diyene ‘Evet’ diyeceksiniz ya da ‘Atatürk’ün bugünkü torunu sayabileceğimiz, onun adına ne yapacağından emin olduğunuz ‘Ümit Özlale’ diyeceksiniz. Ya o tarafta ya bu tarafta olmak mecburiyetini ortan kaldıracaksınız.” şeklinde konuştu.

Özlale kazandığında…

Özlale İzmir’i kazanırsa nasıl ve hangi hassasiyetlerle yöneteceğini anlatan Akşener şöyle konuştu:

“Ümit Özlale kazandığında laik hassasiyetleri yüksek, Atatürk’ü seven Atatürk’e sahip çıkan, adalete inanan, hukuka inanan İzmirlinin istedikleri dışında ne yapar ki? Buna karşılık ben mübadil bir ailenin kızıyım, ailemin Atatürk’le arkadaşlığı oradan geliyor. İstanbul’da bir konuşmaya şahit oldum, ‘Balkan kökenli kardeşlerimiz’ diye konuşmaya başladı, Yunanistan’a gidenlerin hepsi Yörük ve Türk’tür. Tarih bilmeyeni seçmeyin kardeşim. Onlar birçok zorluğa maruz kalmış ve görevlerini yapmışlardır. Cumhuriyet için size burada ihtiyaç var dendiğinde de çıkmış gelmişlerdir. Zorluğu da bilmelisiniz, zorluğu bileni de seçmelisiniz!”

Editör: Duygu Kaya