Açıklamalarıyla sık sık kamuoyunda tepki çeken AKP'li Mücahit Birinci, bu kez de Atatürkçülük ve Kemalizm üzerine yaptığı paylaşım nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. Sosyal medyada yaptığı provokatif ifadeler kısa sürede gündem olurken, birçok kullanıcı Birinci’nin açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Birinci’nin skandal paylaşımı şu şekilde:
"Kemalizm eleştirilerimde Atatürk'ü ve Atatürk'ü sevenleri kastetmediğimi milyonuncu kere söylüyorum.

Kemalizm sağ tandanslı bir İnönü karşıtı hareket olarak doğmuştur.

İnönü ölünce, Kemalizm sağ, sol, İslamcı renklere boyanıp duran, ama her defasında vatandaşın ve demokrasinin tepesinde sopa olarak kullanılan enstrümana dönüşmüştür.

Kemalizm, dikkat ederseniz bu aralar, Türkçü-Tengrici renktedir.

Dolayısıyla bu içi boş mefhum maalesef bürokraside yer tutmuş, bütün antidemokratik fiillerin sebebi haline gelmiştir. Bu manada da özellikle Batı tarafından, Türkiye'nin destabilize edilmesi için kullanılmıştır.

Bahçe sularken hayatını kaybetti
Bahçe sularken hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Bu pencereden bakarsak, Kemalizmle mücadele Atatürk düşmanlığı başlığında asla değerlendirilemez. Hatta Atatürk'ü bu cendereden kurtarmak bana göre her vatandaşın görevidir.

Yeni süreçle birlikte bu "kullanışlı" mefhumun tasfiyesini izlemekteyiz. Devletin ihtiyacı, öyle görülüyor ki sona ermiştir."

Kaynak: HABER MERKEZİ