Çankaya Tıp Merkezi'nde, kadın sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında tüm branşlarda ücretsiz muayeneler, 5 Mart'ta yapılan duyurunun ardından, 1000'den fazla başvuru ile büyük ilgi gördü.

Tıp merkezi yetkilileri, yoğun talebe karşılık vermek adına tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Hekimlerin de özveri ile katıldığı bu özel gün etkinliğinde randevular hızla tükenirken, talepleri karşılamak için ek randevular açıldı. Toplamda 200’e yakın hastanın ücretsiz muayene hizmetinden yararlandığı 8 Mart Günü’nün ardından diğer başvurular ise diğer günlere paylaştırılarak başvuran herkesin bu hizmetten yararlanması sağlandı.

Farkındalık kapsamında; Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ortopedi, Dermatoloji, Dahiliye, Kulak Burun Boğaz, Nöroloji, Gastroenteroloji, Kardiyoloji, Genel Cerrahi olmak üzere toplamda 9 branş ve 11 doktor tarafından ücretsiz muayene hizmeti sunuldu. Ayrıca, etkinlik kapsamında gerçekleştirilen tüm tanı ve tetkik uygulamalarında kadınlara özel indirim uygulanarak, katılımcılara 360 derece bir sağlık imkanı sunuldu.

Çankaya Tıp Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın sağlığına verdiği önemi bir kez daha vurgulayarak, toplum sağlığı konusunda etkili olan bu farkındalık çalışmasının özellikle hastaneye gitmeye çekinen, randevu bulamayan ya da rutin kontrollerini gerçekleştirmeyi erteleyen kadınlar için harekete geçirici bir mesaj olduğunu vurguladı. Bu tarz sağlık bilinci oluştumayı hedefleyen farkındalık kampanyalarını artırmaya yönelik farklı çalışmalar yapmayı hedeflediklerini de ilettiler.

Editör: Tuğkan Üsküp