Asker olmak isteyen vatandaşlar 2023 yılı Bordo bereli uzman çavuş maaşı, bordo bereli yüzbaşı maaşı ve bordo bereli astsubay maaşını merak ediyor.

Komando sınıfında bulunan bordo bereliler en zor mesleklerden biri olarak biliniyor. İsimlerini taktıkları bereden alan askerlerin eğitiminin zorluğu herkes tarafından biliniyor. Bordo bereliler, gizli operasyonlarda ve görevlerde de görev alıyorlar.

Bordo bereli nasıl olunur?

Peki bordo bereli olmak için ne yapmak lazım? Bordo bereli olmak için ilk önce gönüllü musunuz ve gerçekten bu işi yapabilecek misiniz ona karar verin. Bordo bereli olma şartlarını sağlıyor olabilirsiniz ama gönüllü değilseniz, severek yapmayacaksanız kesinlikle bu işte başarılı olamazsınız. Bordo bereli olmak için bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. İlk olarak askeri eğitiminizin olması gerekir. Ordu içinde aktif bir göreviniz varsa bordo bereli olma şansınız vardır.

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekir.
-Subay veya Astsubay rütbesinde askerlik yapıyor olmanız gerekir.
-Askeri lisans veya ön lisans fark etmez mezun olmanız gerekmektedir.
-Sicil kaydınızın temiz olması çok önemli bir şarttır.
-27 yaşını geçmemiş olmanız gerekir.
-Komanda eğitimlerini tamamlamanız gerekir.
-Yapılacak sınavları başarılı bir şekilde tamamlaması gerekir.

Bordo berelilerin eğitimi tam tamına 3 yıl sürmektedir. Eğitimler çok fazla ağır ve zordur.

Bordo bereli boy sınırı nedir?

Bordo bereli boy sınırı, Bordo bereli olmak istiyorsanız yukarıda dediğimiz şartların yanı sıra boy ve kilo şartları da bulunmaktadır. Boyunuz ile kilonuzun arasında uyum önemlidir. 1.70 cm boyuna sahip bir kişinin 75 kilo arasında olması isteniyor.

Bordo bereli boy sınırı, Bordo bereli olmak istiyorsanız yukarıda dediğimiz şartların yanı sıra boy ve kilo şartları da bulunmaktadır. Boyunuz ile kilonuzun arasında uyum önemlidir. 1.70 cm boyuna sahip bir kişinin 75 kilo arasında olması isteniyor.


Bordo bereli maaşı 2023


Peki bordo bereliler ne kadar maaş alıyor? Bordo berelilerin maaşı 16,000 – 25,000 TL arasında değişiklik gösterir. Bu maaşlar ek ödeme olmadan net maaşlardır.

Komando bordo bereli maaşı 2023

Komando maaşı, ordu içerisinde hedefe yönelik çalışan en önemli askeri birliklerden bir tanesidir. Komando olmak demek vatanı korumak demek, vatanı sahiplenmek demektir. Ordu içindeki en zorlu ve en gelişmiş eğitimi alan kişilerdir. Ordu içindeki önemleri anlatmakla bitmez. Komando olmak isteyenler askerlik formunda yer alan komando olmak istiyorum seçeneğine tık atmaları yeterli olacaktır. Fiziksel ve ruhsal olarak muayene edildikten sonra eğitim alırlar. 160 ile 210 cm arasında boy kriteri bulunmaktadır.

Komanda bordo bereli maaşı 2023 ise 20 bin ile 35 bin TL arasında değişmektedir.

Mavi Bereli Maaşı

Mavi bereli maaşı, mavi bereliler terörle mücadele eden özel olarak eğitim alan birliklerdir. Suriye ve Irak kesimlerinde terörle mücadele de görev almaktadırlar. Türk ordusunun bir diğer en önemli birliklerindendir. Suda taarruz ve savunmayı çok çok iyi bilirler. Mayınları anlamak için özel eğitim almaktadırlar.

Mavi bereli maaşı ise 15 bin lira ile 22 bin lira arasında bulunmaktadır.

Editör: Özlem Çimen Durmaz