Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 2009 yılından bu yana kendilerinden haber alınamayan ve sistemde "kayıp şahıs" olarak aranan Arif Uğurlu ve Ceylan Aktepe dosyasında ürperten gerçek ortaya çıktı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin titizlikle yürüttüğü faili meçhul olayları aydınlatma çalışmaları, 17 yıllık sır perdesini araladı. Yapılan derinlemesine soruşturma neticesinde, iki kayıp vatandaşın töre saikiyle cinayete kurban gittiği belirlendi.
ÖZEL ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU
Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında; Asayiş Şube Müdürlüğü/JASAT, Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı, Kriminal, Siber ve İstihbarat Şube müdürlükleri personelinin katılımıyla bir "Özel Çalışma Grubu" oluşturuldu. Dosyayı sil baştan ele alan uzman ekip, teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda cinayeti çözdü.
4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ
Soruşturma kapsamında kimlikleri ve adresleri netleştirilen 10 şüpheliye yönelik, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çınar Cumhuriyet başsavcılığının talimatıyla; Diyarbakır'ın Çınar ve Bağlar ilçeleri, Mardin'in Derik ilçesi, Şırnak Merkez ve Sivas'ın Şarkışla ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyon neticesinde; 10 şüphelinin tamamı yakalanarak gözaltına alındı.
CİNAYETİ KAYINPEDERİN "TÖRE" SAİKİYLE İŞLEDİĞİ BELİRLENDİ
Mahkemeye çıkarılan zanlılardan, maktul Ceylan Aktepe’nin kayınpederi olduğu belirlenen Ö.A, "Töre Saiki ile Öldürme" suçlamasıyla tutuklanarak Diyarbakır T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer 9 şüpheli hakkında ise mahkeme tarafından adli kontrol kararı uygulandı.



