A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki ikinci maçında İzlanda’yı deplasmanda 110-73 mağlup etti.

Elemelerde 8’de 8 yapan Türkiye, Dünya Kupası biletini alan ilk takım olmayı başardı.

BirGün’ün aktardığına göre; İzlanda’nın başkenti Reykjavik’teki Laugardalshöll Spor Merkezi’nde oynanan karşılaşmaya etkili başlayan milliler, kaptan Cedi Osman ile Malachi Flynn’in toplam 24 sayılık katkısıyla ilk periyodu 33-14 önde tamamladı.

Elemelerde 8’de 8 yapan 12 Dev Adam, FIBA 2027 Dünya Kupası’na katılmayı garantileyen ilk takım olarak tarihi bir başarıya imza attı.

İkinci çeyrekte de üstün oyununu sürdüren ay-yıldızlı ekipte Onuralp Bitim 15 sayı kaydetti. Türkiye, soyunma odasına 60-37 üstün gitti.

Acun Ilıcalı’dan Aziz Yıldırım’a loca tepkisi: Kendisine yakışmayan bir tavır
Acun Ilıcalı’dan Aziz Yıldırım’a loca tepkisi: Kendisine yakışmayan bir tavır
İçeriği Görüntüle

İkinci yarıda da farkı koruyan A Milli Takım, üçüncü çeyreği 80-56 önde tamamladı ve karşılaşmadan 110-73 galip ayrıldı.

Bu sonuçla elemelerde oynadığı 8 maçın tamamını kazanan Türkiye, FIBA 2027 Dünya Kupası’na katılmayı garantileyen ilk takım oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ