Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan  dün sabah geçirdiği iç kanama sonrası yoğun bakımda entübe edilmişti. Yaşar Okuyan'ın sağlık durumuyla ilgili olarak Ümit Özdağ sosyal medya hesabından vefat ettiği yönünde paylaşım yapmıştı. Özdağ, kısa süre sonra paylaşımını sildi. 

Yaşar Okuyan'ın ailesi vefat haberlerini yalanladı.  Aile, Yaşar Okuyan'ın sosyal medya X hesabından şu açıklamayı yaptı: 

"Yaşar Okuyan'ın sağlık durumu ile ilgili aktarılmakta olan vefat haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Böylesine hassas bir süreçte bilgi teyidi alınmaksızın yapılan her haber, biz ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerini derinden yaralamaktadır.

Yaşar Okuyan'ın sağlık durumu stabil olmakla beraber yoğun bakımdaki tedavi süreci devam etmekte olup, bu durum konusunda güncel bilgi yalnızca ailesi tarafından paylaşılacaktır. Konuyla ilgili herkesi hassasiyete davet ederiz."

Yaşar Okuyan'ın sağlık durumu nasıl?

Yaşar Okuyan'ın sosyal medya hesabından ailesi tarafından yapılan açıklamada, Okuyan'ın tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde, dün sabah geçirdiği iç kanama sonrası müdahale edilerek yoğun bakıma alındığı ve entübe edildiği belirtilmişti. Paylaşımda "Durumu maalesef kritik olup, sağlığı ile ilgili gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşacağız" denilmişti.

Yaşar Okuyan kimdir?

Yaşar Okuyan, 28 Ağustos 1950 yılında Aslen Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy'den Yalova'nın Elmalık köyüne yerleşmiş bir ailenin çocuğu olarak doğdu.
MHP, ANAP, DYP, HYP ve CHP dahil olmak üzere dokuz farklı partide siyaset yaptı. 1995-2002 yılları arasında Yalova milletvekili, 1999-2002 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüttü.
İstanbul Özel Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun olan Yaşar Okuyan, 21 yıl çeşitli gazete, dergi ve ajansta muhabirlik, foto muhabirlik, köşe yazarlığı, istihbarat müdürlüğü yaptı ve sürekli basın kartı almaya hak kazandı.
Bir dönem İmbat Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı.
Yaşar Okuyan, evli ve üç çocuk babasıdır. 1980 öncesinde MHP'de siyaset yaptığı dönemde, kardeşi Arif Okuyan TKP üyesiydi ve parti organlarından Ürün dergisinin sahibiydi.

Editör: Esra Seyirden