İzmir ilinin Seferihisar ilçesine bağlı olan Sığacık son yıllarda bir tatil beldesi olarak ün kazandı.

2009 yılına kadar bir balıkçı köyü olan Sığacık, Seferihisar'ın Sakin Şehir ünvanı alması ile hızla gelişti. Sığacık şimdilerde ise adeta bir turizm cenneti haline geldi.

Sığacık'ta bulunan kale ise Osmanlı zamanında yapılmış. Sığacık'ta deniz kenarında çok sayıda işletme ziyaretçilere hizmet veriyor. Aynı zamanda bölgede yazın vatandaşların akınına uğrayan harika plajlar da bulunuyor.

Sığacık'ın sokakları da renkleri ile ünlü. Pazar günü bu sokaklarda pazar kuruluyor ve yerli halk yaptıkları sarma, börek, tatlı, reçel, takı gibi ürünleri bu pazarda satışa sunuyor.

Hafta içi ise sokaklar genellikle sakin. Sığacık sokakları renkli kapıları, beyaz evleri ve çiçekleri ile dikkat çeker.

Sığacık'ta büyük de bir yat limanı bulunur. Burada yaz kış tekne turları düzenlenir. Kışın genellikle deniz gezisi olurken, yazın ise tekneler vatandaşları birbirinden güzel koylara götürür.

Tekne turları dışında bulunan Akkum plajı ise turkuaz renkli suyu ile ziyaretçilerin akınına uğrar.

Aynı zamanda buradan Samos'a da feribot seferleri düzenlenmekte.

Sığacık nerede?

Sığacık İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlıdır. Sığacık ile Seferihisar arası 5 kilometreden azdır.

Sığacık'a nasıl gidilir?

Sığacık'a özel aracınızla kolaylıkla gidebilirsiniz. Çeşme otobanına çıktıktan sonra Seferihisar çıkışından çıkmanız gerekiyor. Bu yoldan dümdüz gittikten sonra Sığacık dönüşü karşınıza çıkacak.

Eğer otobüsle gitmek isterseniz de Fahrettin Altay aktarma merkezinden otobüsler kalkmakta. 675 veya 975 numaralı otobüsler Seferihisar'a gidiyor. Oradan da 640 numaralı otobüsle veya minibüslerle Sığacık'a gitmeniz mümkün.

Editör: Özlem Çimen Durmaz