Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yağışa rağmen Hükümet Meydanı’nda coşkuyla bir araya gelen Ödemişlilere seslendiği buluşmada kıt kanaat geçinen, ay başından ay sonunu nasıl getireceğini düşünen yurttaşların, 3 bin liralık bayram ikramiyesine layık görülen emeklinin ve mazotu 41 liradan alabilen üreticinin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Özel, “31 Mart’ta emekliler kendilerini küçük gören herkese de, kendilerini karınca gibi ezmek isteyenlere de gerekli cevabı verecek. Emekliler, esnaflar, çiftçiler sakın unutmayın, sizi ezdirmeyiz. Karıncanın kardeşi var, o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diye konuştu.

1 Nisan’da yepyeni bir bahara uyanacak

Hükümet Meydanı’ndaki coşkulu kalabalığa seslenen CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan, Efe Kart sistemiyle zorlu ekonomik koşullarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olacaklarını kaydetti. Alışverişlerin Ödemişli esnaflardan yapılacağı yeni sosyal dayanışma sistemiyle ilgili bilgiler veren Turan şunları söyledi:

“Ödemiş'e hizmet etmekten, yenilikler sunmaktan başka hiçbir derdi ve beklentisi olmayan pırıl pırıl Belediye Meclisi Üyelerimle beraber 1 Nisan'dan itibaren Ödemiş yepyeni bir bahara uyanacak. Kim ne derse desin, kafasının arkasında ne hesap yaparsa yapsın Cumhuriyet Halk Partisi önce Ödemiş'i önce Ödemişliyi düşünmeye devam edecek. Arka sıralara mahkum edilmiş insanımızın sesi olmaya, onun derdine çare üretmeye devam edecek.

Efe Kart ile bebek bezi ihtiyacına destek

Tenceresinde et pişmeyen evlere de, penceresine güneş doğmayan evlere de, açlık sınırının altında maaş alan emekliye de biz destek olacağız. Birileri halkın enflasyon karşısında ezilmesine göz yumsa da, birileri emeklimizi 3 bin liralık bayram ikramiyesine mahkum etse de bizler buradayız yanınızdayız. Kimseyi rencide etmeden sosyal belediyecilik nasıl yapılırmış cümle aleme göstereceğiz. Sosyal belediyecilikte yeni bir dönemi Efe Kart ile başlatıyoruz. Sosyal yardımlardan yararlanma hakkı olan hemşehrilerimizin belirli bir limit dahilinde ihtiyacı olan temel gıda ve tüketim malzemelerini tamamen Ödemişli esnaflardan alabilecekleri Efe Kart sistemini getiriyoruz. Efe Kart ile her evde çocuklarımız et yiyebilecek. Efe Kart ile anne ve babalarımızın bebek bezi yüküne omuz verilecek. Efe Kart ile öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçları konusunda destek sunulacak. Efe Kart ile 10 bin liranın altında maaş alan emeklimiz desteklenecek. Cemil Tugay Başkanımızın öncülüğünde su faturaları kademeli olarak azalacak, bu sayede hemşehrilerimizin bütçesine destek olunacak.

Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Ödemiş için geliyoruz

Kimse endişe etmesin... Halkın kaynaklarını yine Halk için kullanan bir anlayışla bunları yapmak hiç de zor değil. Bizler hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Ödemiş için geliyoruz. Onlar sizi görmese de derdinizi anlamasa da ‘Biz varız, buradayız’ diyoruz. Bizler "Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir" diyen Atatürk'ün izinden yürüyoruz”

Editör: Duygu Kaya