İzmir'de vatandaşların ziyaretine açılmış birçok müze bulunuyor. Bu müzeler bünyesinde büyük kültürel birikimler ve miraslar barındırıyor. İzmir'de 2012 yılında açılan Neşe ve Karikatür Müzesi de Türkiye'nin ve İzmir'in mizahi yönünü aktarıyor. Peki Neşe ve Karikatür Müzesi nerededir? Nasıl gidilir? 

Neşe ve Karikatür Müzesi

Müze, Alsancak'ta 1879'da inşa edilen tarihi binanın, Konak Belediyesi tarafından restorasyonu sonucu oluşturuldu.

Konak Belediyesi tarafından 20 Ocak 2012'de açılan müzenin amacı, Türkiye'nin ve İzmir'in görsel alandaki mizahi birikimini halkla buluşturmaktır. Dünyaca ünlü karikatüristlerimizden Güngör Kabakçıoğlu, Eflatun Nuri Erkoç, Niyazi Yoltaş gibi isimlerin karikatürlerinin yanı sıra koleksiyonunda karikatür konulu dergi ve kitaplar da bulunan müzede düzenli olarak ulusal ve uluslararası sergiler açılıyor. 'Neşe ve Karikatür Müzesi' bu niteliğiyle, 'yaşayan müze' olarak da tanımlanıyor.

Neşe ve Karikatür Müzesi'nde neler var?

Ziyaretçilerin gezerken keyif alacağı şekilde tasarlanan müzede Türk mizah sanatının temsilcilerinin eserleri yer almaktadır. Müzede, Eflatun Nuri, Güngör Kabakçıoğlu gibi Türk karikatürünün önde gelen sanatçılarının eserleri arşivlenmektedir. Karikatüre ilgi duyan öğrenciler için atölye çalışmaları da yapılmaktadır. Müze kütüphanesi, Türk ve dünya mizahını görsel ve metinsel olarak içeren kitap, albüm, katalog, broşür, dergi, plak, efemera gibi belgeleri ile araştırmacılara da katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Müze dükkânında karikatür dünyasının simgesi çizgi kahramanların çizimleriyle süslü hediyelik ürünler satılmaktadır. Müze, Alsancak’ın en hareketli yerlerinden olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne birkaç adım uzaklıkta olup, çevresi itibarıyla ziyaretçilerine yaz kış keyifli bir ortam sunmaktadır.

Neşe ve Karikatür Müzesi ziyaret saatleri

Neşe ve Karikatür Müzesi ziyaret saatleri şu şekildedir:

Pazartesi- Kapalı

Salı- 09:00-17:00

Çarşamba- 09:00-17:00

Perşembe- 09:00-17:00

Cuma- 09:00-17:00

Cumartesi- 09:00-17:00

Pazar- 09:00-17:00

Giriş ücreti ne kadar?

Neşe ve Karikatür Müzesi'ne giriş tüm vatandaşlar için ücretsizdir.

Neşe ve Karikatür Müzesi nerededir? Nasıl gidilir?

Neşe ve Karikatür Müzesi Alsancak'ta yer alıyor.

Açık adresi şu şekilde:  Alsancak, Yzb. Şerafettin Bey Sk. No:9, 35220 Konak/İzmir, Türkiye

Ulaşım: Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne çok yakın bir konumda yer alan Neşe ve Karikatür Müzesi'ne Alsancak İzban durağında inip kısa bir yürüyüşün ardından ulaşabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp