İzmir, doğal güzellikleri ve iklimiyle İzmirliler için büyük bir nimet. Şehrin kalabalığından bunalan vatandaşlar, özellikle ısınan havalarla birlikte deniz kenarlarına kaçarak kamp yapmak istiyor. Bunun için en iyi önerilerinden biri de Papaz Koyu olarak da bilinen Yağcılar Plajı. Burada sessiz ve sakin bir ortamda kafa dinleyerek keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Peki Yağcılar Plajı (Papaz Koyu) nerededir?

Yağcılar Plajı (Papaz Koyu)

İzmir’in Urla ilçesine bağlı olan Yağcılar Plajı en sık ziyaret edilen plajlar arasında yer alıyor. İzmir’e 28 km uzaklıkta olması da ziyaretçiler için çekici yanlarından biri. Çünkü merkeze yakın olması yapılacak aktivitelerin sayısını arttırmaktadır. Yağcılar Plajı Urla halkının ve tatile gelenlerin gözde plajları arasında yer almaktadır. Denizin temizliği, berraklığı ile birlikte masmavi görüntüsü gelen ziyaretçileri büyülemektedir. Denizin bu kadar temiz olması yaz aylarında buraya sıklıkla ziyaretçilerin gelmesinin sebepleri arasındadır. Denizin geç soğuması da bir diğer avantaj. Bu sayede eylül sonu ekim ortasına kadar gelen ziyaretçiler rahat bir şekilde tatillerine devam edebiliyor. Bu plaj çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Çünkü plaj sakin ve çok kalabalık değil. Tatil için bu plajı tercih edenler tüm gün güneşin ve denizin tadını çıkartıyor.

Bu plaja günübirlik gelindiği gibi isterlerse Urla ilçesinde ziyaretçiler konaklama da yapabilirler. Konaklama için birçok imkan bulunmaktadır. Bu imkanlar arasında en gözde olan kamptır. Plajın tadını akşam da çıkartmak isteyen ziyaretçiler kamp yapmayı daha çok tercih ediyor. Bu sayede güneşin batışını izleyerek eşsiz manzara eşliğinde tatillerine devam ediyorlar. Kamp yapmak istemeyen ziyaretçiler için de farklı imkanlar bulunuyor. İsteyen ziyaretçiler yakın çevrede bulunan otel ya da apartlarda konaklama yapabiliyor. Yağcılar Plajının küçük bir plaj alanı vardır. Bu sebeple plajın diğer plajlara göre sakin olması olağandır. Özellikle sakinlik arayan ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bu plajda önemli olan diğer bir özellik ise Urla ve İzmir’e yakınlığı. Tatil için gelen ziyaretçiler bu sayede birçok sosyal aktiviteye de katılma imkanı bulurlar. Sabahları deniz, kum ve güneşin tadını çıkarırlarken akşamları da sosyal aktivelerde rahatlıkla bulunabilirler.

Gelmişken mutlaka uğrayın

Urla sanat sokağı, Köstem zeytinyağı müzesi muhakkak görülmesi gereken yerler arasındadır. Bu plajda hem ailenizle sakin bir tatil yapabilir hem de müzeleri gezebilirsiniz. Akşamları Urla sokaklarında turlayarak alışveriş yapabilirsiniz. Sahil kenarında oturarak dondurma, tatlı ve meşrubat içebilirsiniz. Minik kafeleri ile de göz dolduran Urla sokakları ziyaretçileri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Urla’nın bu denli güzel bir tatil cenneti olmasının sebebi ise günün her saatinde canlı olmasından kaynaklamaktadır. Ziyaretçilerine sabahları farklı akşamları farklı aktivite yapabilme imkanı sağlamaktadır.

Yağcılar Plajı (Papaz Koyu) nerede? Nasıl ulaşılır?

Urla ilçesinin güneyinde, merkeze yaklaşık 24 kilometrelik uzaklıkta yer alır. Bozulmamış bir doğaya sahip, küçük bir plajdır. Kamp yapmaya uygun alan bulunur. Plajın bulunduğu konum dağlık olduğundan dolayı ulaşım pek kolay değildir. 4x4 araç tavsiye edilmektedir.

Editör: Tuğkan Üsküp