GDZ Elektrik Dağıtım şirketinden yapılan açıklamaya göre anlık oluşan arızalar nedeniyle Çiğli’nin ve Menemen’in büyük bölümünde elektrik kesintisi yaşanıyor. Çiğli, Karşıyaka ve Menemen karanlığa teslim oldu.

Karanlik 22 

Kesinti sonrasında elektriğin ne zaman geleceğini merak eden vatandaşlar, 186 numaralı telefon hattını kilitledi. Kesinti hakkında GDZ Elektrik Dağıtım şirketinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Anlık oluşan arızalar nedeniyle, Çiğli’nin  Balatçık, Ataşehir, Küçük Çiğili, Yeni Mahalle, Esentepe, Sasalı Merkez, Egekent, Atatürk, Yakakent, İzkent, Uğur Mumcu, Şirintepe, Evka 2, Ahmet Taner Kışlalı, Cumhuriyet, Köyiçi, İnönü, Ahmet Efendi, Çağdaş Harmandalı, Mustafa Kemal Atatürk mahallelerinde;

Menemen İlçesi’nin 30 Ağustos, İstiklal Uğur Mumcu, 29 Ekim, İsmet İnönü, Yahşelli Mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanıyor. Ekipler arızalara müdahale ediyor. Elektriklerin ne zaman geleceği hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.”

İZBAN da kesintiden etkilendi

İzmir'in Kuzey Aksı Çiğli, Karşıyaka ve Menemen karanığa büründü. En zor anları ise kesintiye İZBAN yolcuları yaşadı. Turan istasyonunda elektrik kesintisine yakalanan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. 10 dakika kadar trende mahsur kalan vatandaşlar hatta yeniden elektriğin verilmesiyle yollarına devam edebildi. 

Editör: Esra Seyirden