İzmir, doğal güzellikleri herkesi hayran bırakmaya devam ediyor. Özellikle yaz mevsimi ve tatil planları için İzmir vatandaşlara çok çeşitli alternatifler sunuyor. Mimoza Koyu da bu önerilerden biri. Tertemiz suyu ile adeta akvaryumda yüzüyormuş hissine kapılacağınız Mimoza Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Mimoza Koyu

Karaburun birbirinden güzel, temiz, berrak pek çok plaja ev sahipliği yapmaktadır. Her yıl yerli yabancı pek çok turisti kıyıları ile kendine çeken İzmir, Karaburun ilçesi ile de göz bebeğidir. Deniz suyu her ne kadar soğuk olsa da temizliği ve berraklığı ile akvaryumda yüzüyormuş hissi vermektedir.

Karaburun ilçesinde bulunan Mimoza Koyu Yukarı Bodrum Koyu olarak da bilinen, Bodrum Koyu ile yan yana konumlanmış muhteşem Karaburun koylarından sadece biridir. Denizi dalgasız, temiz ve tam bir turkuaz renge sahip olan bu koyun plajı çakıl taşlı, sakin yapıdadır. Mavi ve yeşil tonlarının bir arada bulunduğu bu koyda deniz ise, İzmir' in her kıyısındaki deniz gibi soğuk ve serin olarak bilinmektedir. Denizin içinde kayalar bulunmaktadır. Yüzme esnasında ayağınıza çakıl taşlar batması olasıdır.

Mimoza Koyu giriş ücreti nedir?

Mimoza Koyu'na girişler ücretsizdir. Denize girmek isteyenlerden plaj için de herhangi bir ücret talep edilmez. Fakat şezlong ya da şemsiye almak isteyen kişilerin ücretlerini ödemeleri ile bunları kiralayabilmeleri mümkündür.

Mimoza Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Mimoza koyuna özel araç veya toplu taşıma ile ulaşım sağlamak mümkündür. Mimoza Koyu'na gitmek için öncelikle Karaburun'a gitmek ve sonrasında da 2 km ilerlemek gerekir. Mimoza Koyu'na gitmek için Karaburun'dan dolmuşlar ve otobüsler kalkmaktadır. Bu şekilde toplu taşıma ile de Mimoza Koyu'na ulaşmak kolaydır.

761 No.lu Karaburun- Urla ESHOT otobüs hattı ile de Mimoza Koyu'na ulaşabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp