İzmir bomba, incecik hamurun içindeki akışkan çikolatası ile damakları şenlendiriyor. İzmir bomba, aslında az malzemeden oluşan bir lezzet. Malzemesi çok az bu pratik kurabiyeyi yapabilmek için önemli püf noktaları var. İzmir bombanın lezzeti de bu püf noktalara dikkat etmekten geçiyor. İşte İzmir bombanın tarifi

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı oda sıcaklığında su
  2. Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  3. 1 yemek kaşığı şeker
  4. Bir tutam tuz
  5. 1,5 su bardağından biraz fazla un
  6. Kahvaltılık sürülebilir çikolata

Izmir Bombaa1Ea

Yapılışı:

  1. Karıştırma kabına su, sıvı yağ, şeker ve tuzu alarak iyice karıştırın.
  2. Ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamurun üzerini kapatarak 15-20 dakika dinlendirin. Dinlenme süresi sonunda hamuru bölerek bezeler oluşturun. Örneğin, 20 adet küçük beze oluşturabilirsiniz.
  4. Oluşturduğunuz bezeleri oklava veya merdaneyle çay tabağı boyutunda, çok ince olmayacak şekilde açın.
  5. İçlerine 1 yemek kaşığı kadar kahvaltılık sürülebilir çikolata ekleyin. Çikolatanın dağılmaması için çikolatanın biraz sertleşmesi için buzdolabında birkaç saat bekletebilirsiniz.
  6. Son olarak, hamurun kenarlarını toparlayarak yukarıda birleştirin, yuvarlak bir form verin ve fazla kalan hamuru makasla kesin. Fazla kalan hamurları birleştirerek yeni bezeler yapın ve aynı şekli verin.
  7. Hazırladığınız İzmir bombalarını fırın kabına sıralayın ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
  8. Üzerinde küçük kabarcıklar oluşmaya başlayacak. Çok fazla kahverengiye dönmeden fırından çıkarın.

Izmir Bomba Nasil Yapilirg

İzmir bomba için sunum önerileri

Sıcak sıcak fırından çıkan İzmir bombalar, afiyetle yemek için hazır. Ancak tabii ki sunumsuz olmaz. İzmir bombaları bir tabağa alıp üzerine pudra şekeri dökerek sade bir sunum hazırlayabilirsiniz. Bu küçük çikolata bombalarını farklı tatlarla buluşturmak isterseniz de üzerine Hindistan cevizi veya fındık parçaları serperek servis etmeniz mümkün.

Editör: Esra Seyirden