BATUHAN KAYA/ İZ GAZETE- Bornova Yeşilova Mahallesi Muhtar Adayı Murat Duman, hedeflerini ve nasıl bir muhtarlık yapacağını İz Gazete’ye anlattı. Doğma büyüme Yeşilovalı olan 38 yaşındaki genç muhtar adayı Murat Duman, “Yeşilova'nın çocuğuyum ve genç dinamik bir adayım. Mahallemizin bütün sorunlarını bilen, karış karış her sokağı bilen ve mahallemizde sevilen biriyim. Yeşilova mahallemizin kıymetli yurttaşları eğer sürekli koşan, tüm sorunlara hitap eden, 7/24 yanlarında görebilecekleri bir muhtar istiyorlarsa o aday benim” diye konuştu.

Koordineli çalışacağız

Yeşilova mahallesindeki eksikleri anlatan Muhtar Adayı Murat Duman, “Pazar yeri sorunumuz var, otobüs duraklarımızda sorunlar var, sokak hayvanlarımızla ilgili sorunlar var. Şimdiki mahalle muhtarımız sorunları çözmeye çalıştı. Ben de bayrağı ondan devralıp mahallemizi daha güzel konuma getirmek için çalışacağım. Örneğin; mahallemizde kalabalık aileler var ama bir taziye evimiz yok. Bu önemli projeyi, ilçe ve büyükşehir belediyemizle koordineli şekilde çalışarak gerçekleştireceğiz” dedi.

Projeleri anlattı

Diğer projelerini de anlatan Murat Duman, “Ben Ege Üniversitesi İtfaiye Eğitmenliği Bölümü’nden mezunum. Geçen sene çok büyük bir deprem atlattık. Deprem her an kapımızda. O yüzden gençlerden oluşan afet koordinasyon ekibi oluşturacağız. Eminim ki katılım çok olacak. Afetlerin zararlarını en aza indirmek için önlem alacağız. Yeşilova’da çocuk oyun alanları ve parkları çok yetersiz. Bunun için kolları sıvayacağız. Bir diğer önemli projemiz ikinci el eşya mağazamız olacak. Mahallemizde dayanışmayı büyüteceğiz. Kullanılabilir durumdaki ikinci el eşyaları mahalleli yurttaşlardan alıp yine ihtiyaç sahibi mahalleli dostlarımıza ulaştıracağız. Ayrıca ihtiyaç sahiplerimiz için aşevi kuracağız, kimse aç kalmayacak. Kadınlar için de meslek edindirme ve hobi kurslarının açılmasını sağlayacağız. WhatsApp hattımız olacak, yurttaşlarımız 7 gün 24 saat bize ulaşabilecekler. Sokak kedileri için ahşap evler yapacağız, sokak köpeklerimiz içinse belediyelerimizle birlikte çalışacağız. İşsizliğe karşı ‘iş bulma kolu’ oluşturacağız. İş arayan ile işçi arayanı buluşturacağız, köprü olacağız. Kültür sanat faaliyetlerini mahallemizde arttıracağız; bahar şenlikleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bizim velinimetimiz

Yeşilova Höyüğü’nün yeteri kadar bilinmediğini çünkü yeterli tanıtımın yapılmadığını söyleyen Murat Duman, “Amerika’dan, İngiltere’den insanlar buraya geliyor ama bizim mahallelimiz bilmiyor. Burayı tanıtmamız gerekiyor. Orada bir günde 5 bin yıllık seyahat ediyorsunuz. Burası velinimet bizim için” dedi.

Editör: Duygu Kaya