Lojistik, tedarik zinciri, denizcilik, havacılık, nakliye ve taşıma işleri organizatörlüğü sektörlerine iş ağı oluşturma platformları sunan INO Networks Group, insan kaynakları uygulama ve politikalarıyla da ön plana çıkıyor.

Yönetimini yaptığı platformlar ve düzenlediği etkinlikler vasıtasıyla benzer iş zihniyetini paylaşan paydaşların bağlantı kurmalarını sağlayan grup, 2009 yılında kuruluşuyla birlikte Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmişti. Freight Forwarders (Taşıma işleri organizatörleri) şirketleri için Türk sermayesi ve girişimciliğiyle kurulan ilk acente ağı organizasyonlarını oluşturmuştu. Bu girişim yıllar içerisinde uluslararası pazarda ilk 250 arasında yer almalarını sağlamıştı. Sessiz sedasız çalışmalarına devam eden şirket (INO Ulus. Nak. Org. Ltd. Şti.) bugün İzmir’de yerleşik ve büyümeye devam ediyor.

O günden bugüne küçük, çevik ve karlı mottosuyla çalışmalarını sürdüren INO Networks Group, haftada 4 gün çalışma modeline tam geçiş yapan belki de ilk Türk firması olacak. Şirket İnsan kaynakları politikasını şu şekilde özetliyor; politikamız yönetimini yaptığımız organizasyonların misyon, vizyon ve stratejik hedeflerini gerçekleştirmek için gerekli desteği sağlayacak şekilde oluşturuldu.

Şirket politikalarının temelini, insana değer ve bilgiye önem verme, objektif değerlendirme, fırsat eşitliği, mutlu ekip arkadaşları, çalışanların yönetim ve karar süreçlerine katılımı, gelişimi teşvik, sürekli eğitim, yetkinlik ve performansa dayalı gelişim ilkeleri oluşturuyor. Kadın ve anne dostu bir yaklaşımı benimseyen INO Networks Group; Kariyer, Sağlık ve Emeklilik olmak üzere 3 ana konuda gelişim sağlanması, iyileştirme yapılması ve çalışanlara destek olunmasını hedefliyor.

Haftada 4 gün, toplam 26 saat

Haftada 4 gün, toplam 26 saat, sabah 09:00 – 17:00 saatleri arasında çalışacak olan INO Networks Group ekibi, bu gelişmeleri uçtan uca dijitalleşme konusunda verdikleri iş kararına, üstün disiplin ve sorumluluk bilincine sahip personellerine borçlu olduklarını belirtiyor. Personelini benzersiz kurum kültürü ile yetiştiren grup, bu süreçte yazılım ekiplerini kurmalarının ve tamamen yerli yazılımları alt yapılarına uygulamalarının faydasını gördüklerini paylaşıyor.

Çalışanlar için sağlıklı, güvenli ve keyifli çalışma ortamı ve koşulları sağlayan şirket diğer birçok uygulamasıyla da iş hayatında aslında ilkleri gerçekleştirmiş gibi görünüyor. İnsan Kaynakları politikaları incelediğinde; “İşe Gelmek İstemiyorum”, “Evden Çalışmak İstiyorum”, “Özel Gün İzinleri” ile “Çocuğunun Yanında Ol” izinleri dikkat çekiyor. Anneler okulun ilk günü, son günü, veli toplantısı ya da çocuklarının herhangi bir aktivitesi olduğu günlerde idari izinli sayılıyor, bütün bunların yanında annelerin aylık olarak uygulanan acil durum izinleri de mevcut.

Şirket, 2023 yılı 3. çeyreği itibariyle kıdemli personeli için kademeli olarak uygulamaya başladığı, Cuma günleri evden çalışma ve akabinde Cuma günleri çalışmama uygulamasını, istisna olmaksızın Mart ayı itibariyle bütün personeli için uygulamaya alacağını belirtiyor. Bütün bu uygulamaların hayret verici unsurlarından bir tanesi personelin bütün haklarının muhafaza ediliyor olması.

Rakipleri Londra, Hong Kong ve Singapur gibi dünya ticaret ve finans merkezlerinde bulunan şirket, ileri düzeyde İngilizce bilgisine sahip ve kariyer planı olan iş insanlarına kapılarının her zaman açık olduğunu vurguluyor. Adaylar detaylı bilgi için web site adreslerini www.inonetworksgroup.com inceleyebilir ve şirketin kariyer sitelerinde açık olan pozisyonlarına başvuru yapabilir.
 


 

Editör: Duygu Kaya