Batuhan KAYA-CHP Gaziemir Belediye Başkan adayı Ünal Işık, Bir TV’de Seçime Doğru Programı’na katıldı.

 

Işık, Gaziemir’in sorunlarını ve Gaziemir için projelerini, adaylık sürecini ve meclis üyesi adaylarını değerlendirdiği yayında, “Mecliste bir kararın oy birliğiyle geçmesi için çaba sarf eden bir belediye başkanı olacağım. Hangi partiden kim gelirse gelsin doğru yol budur. Oy birliğiyle geçirilen kararın arkasında herkes durur. Meclisten bir önerge oy birliğiyle geçtiğinde, o önergenin büyükşehir ve ardından bakanlık nezdinde takibi yapıldığında başarı çok daha hızlı şekilde gelecektir. Bunu uygulamaktan da geri durmayacağım. Meclise kimler hangi partilerden girer bilmiyorum ama grup oluşturacak tüm partilerden yüzde 100 oy birliği talebi ve isteğim olacak” diye konuştu.

‘İyi insanlar siyasete dahil olmalı’

İyi insanların siyaset dahil olması gerektiğini söyleyen ve siyasetin önemine değinin Işık, “Siyasetin içinde olmazsanız hayattan kopmuş oluyorsunuz. İyi, çalışkan ve topluma katkı sunması gereken insanların siyasete dahil olması gerekir. Ben, daha önceleri mesleğim gereği siyasete çok aktif olarak katılamazdım ama Serbest Mali Müşavir olarak çalışmaya başlayınca daha rahat şekilde siyasete katılabildim. 2014 yılında İlçe Örgütümüz beni Meclis Üyesi olarak yazdı, 2’nci dönemde şu anki belediye başkanımızın teklifiyle yeniden Meclis üyesi oldum” diye konuştu.

‘CHP, Gaziemir’de tartışılmadı’

Gaziemir’de kendi adaylığının ve meclis üyesi adaylarının tartışılmadığını, aday belirleme sürecini yıpranmadan geçirdiklerini ifade eden Işık, “Hiçbir tartışmayı kişiselleştirmedik, fikirlerimizi yarıştırdık. Kendi grubuma gelince, adaylığım açıklanınca benim örgütümde inanılmaz bir heyecan oldu ve tartışılmadım. Meclis üyesi listelerimizi açıkladığımızda da Gaziemir’deki dalgalanmaların hepsi durdu ve listemiz tartışılmadı” şeklinde konuştu.

‘Algıları kırdık’

Aday olduğundan tanınmadığı yönünde bir algı olduğunu ancak bu algıyı vatandaşla buluştuktan sonra kırdıklarını açıklayan Işık, “Tanınmadığım yönünde bir algı vardı ama o algıyı da sahada çalıştıkça kırdık. Ben de emekçi bir insanım, bu zamana kadar sabah kalktım işime gittim, seçim zamanı hariç partide olmaya pek fırsatım olmadı, ailemle, çocuklarımla, torunumla vakit geçirdim. Tabi, ne zaman biri dara düşse orada oldum” dedi.

Gaziemirlilerin talepleri

Gaziemirli vatandaşlarla sokakta görüştüğünde belediyenin yapabileceği ve yapamayacağı isteklerle karşılaştıklarını belirten Işık, “Gaziemir sokaklarında belediyelerin yapabileceği ve yapamayacağı çok sayıda istek ve önerilerle karşılaşıyoruz. Ben bu istekleri birkaç parçaya ayırıyorum. Küçük dokunuşlarla halledilebilecek istekler var, Gaziemir’i çağdaş bir kent yapacak işler var. Bir mahallede ATM sorunu varken, diğer mahallenin altyapı sorunu var. Bu sorunları ayrı ayrı değerlendirip çözümler üreteceğiz. Bize iletilen sorunlara geldiğimizde bizden devletin yapması gereken şeyler isteniyor. Sağlık Ocağı ve Okul talebi geliyor, ‘Devletin görevi biz yapamayız ama sizinle sonuna kadar yürürüz’ diyoruz” diye konuştu.

Katılımcı demokrasi vurgusu

Belediye başkanı olduğunda kanaat önderleri, muhtarlar ve meclis üyeleriyle birlikte çalışacağının sözünü veren Işık, “Gaziemir’de çok uzun zamandır Aktepe Emrez, Sarnıç, Binbaşı Reşat Bey ve Dokuz Eylül bölgemizde mülkiyet sorunu var. Sarnıç bölgesindeki tapu sorunumuz her seçimde bir rüşvet olarak kullanılıyordu fakat nihayet bu sorun büyük oranda çözüldü. Siz, Aktepe Emrez’deki hazine fazlalıklarını devlet kanalıyla çözemezseniz belediye eliyle pek bir şey yapma şansınız kalmıyor. Bu bölgelerde Kentsel Dönüşüm başlatılması için mülkiyet sorununun çözülmesi gerek ama çözülmüyor. Biz, bu sorunu şöyle çözeceğiz; biz devletten şunu istemeliyiz, devlet “baba şefkatiyle” bu işlerden vazgeçebilir, çok hesaplı ve uzun vadeli bir şekilde vatandaşlara hakkını devredebilir. Bu sorunlar kalktığında Gaziemir Belediyesi tabii ki de hizmet yapar. Bundan sonra ben mücadeleyi yalnız başıma vermeyeceğim, bir çalışma yapacaksam, bölgenin muhtarı, meclis üyesi, mahallenin kanaat önderleri yanımda olacak” ifadelerini kullandı.

Kırmızı çizgi toplum yararı

Kırmızı çizgilerini açıklayan Işık toplum yararına vurgu yaparak, “Ünal Işık’ın kırmızı çizgisi toplum yararı olacak. Bir belediye başkanının ailesi, yakın çevresi bu işlerin asla içinde olmayacak. Ben seçilmiş olacağım ve 5 yıl boyunca bu kenti toplumun içinde, toplumla beraber yöneteceğim. Sabah erken saatlerde şantiyede, öğlen cenazede, akşam düğünde olacağım. Belediyenin temin edeceği her şeyi Gaziemirli esnaftan, iş insanından temin edeceğim. Partili partisiz hiç önemli değil kentin kanaat önderlerinden yardım ve öneriler alacağım” dedi.

Gaziemir’in ulaşım sorununa neşter

Sevgi Yolu’nda nostaljik bir tramvay ve Karabağlar-Gaziemir metrosu inşa edeceklerini açıklayan Işık, “Sevgi yolunu gerçek bir sevgi yolu haline getireceğim, burada Nostaljik bir tramvay olacak. İZBAN’dan yorgun argın inen, işten gelmiş vatandaşlarımız daha kolay ulaşım sağlayacak ve bu bölgede çağdaş bir kent estetiği oluşturacağız. Akşam girdiğinizde karanlık bir caddede yürümeyeceksiniz, güzel bir yerde yürüyeceksiniz. Karabağlar-Gaziemir metro hattı gelecek. Bu, bir ilçe belediyesini aşan bir proje ama büyükşehir belediyemiz bunu yaptığında bu bizim de projemiz olur. Metro projemiz ilk açıklandığında Sarnıç’a da metro girecekti ama Havaalanından ötürü mümkün olmadı. Bu sebepten ötürü İZBAN’dan Sarnıç’ın içine kadar gidecek bir tramvayın takipçisi olacağım” diye konuştu.

‘Otopark sorunu bitecek’

Gaziemir’in otopark sorununun biteceğinin sözünü veren Işık, “Bu soruna çözüm olarak 2 büyük otopark projemiz var. Birisi kentin girişinde TANSAŞ’ın bulunduğu yerde olacak, TANSAŞ’ın arsasının bir kısmı bizim ve mevcut yönetimin orası için Kültür Merkezi projesi var. Toplumda bu proje sorgulanıyor, halkın içinde gezerken bunu görüyoruz. İnsanlar, ‘Zaten bir kültür merkezimiz var’ diyerek bir park isteniyor. Burası park da olsa kültür merkezi de olsa altında otopark olacak. Buranın ne olacağını kesinlikle halkımıza soracağız” dedi.

‘Hedeflerimiz yüksek’

Hedefledikleri oy oranının yüksek olduğunu kaydeden Işık şöyle konuştu:
“Herkes halka hizmet için görevlendirilir. Sahada aksamalar ve şikayetler olmuştur ancak eminim ki artısı ve eksisiyle CHP’nin kimliğinde siyaset yapan belediye başkanlarımıza duyulan teveccühle oy oranımızı yukarı çıkarmak gibi bir derdimiz var. İnşallah başaracağız da.”

Editör: Özlem Çimen Durmaz