Ege Üniversitesi öğrencileri ve Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, önceki gün yine bir üniversite öğrencisi olan Günhan Ö. isimli şahıs tarafından bıçaklanarak katledilen Sanat Tarihi bölümü öğrencisi olan Zülal Tütüncü için fakülte binası önünde anma etkinliği yaptı. "Düşlerindeki maviliği yaşatacağız. Kadın Cinayetlerini Meşrulaştıramazsınız" yazılı pankart açılan anmada Zülal'in hocaları ve arkadaşları konuşma yaptı. 

Ege Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Şerife Yalçınkaya, yaşanan olaydan dolayı üzüntüsünü dile getirerek, kadın cinayetlerinin politik olduğunu, davanın takipçisi olacaklarını ve susmayacaklarını ifade etti. 

Zülal'in sınıf arkadaşları adına söz alan Ezgi Yavuz ise, "Bugün burada kadınların toprağı olmadığı, bu vahşi ve acı gerçeği bir kez daha gözler önüne sermek için toplandık. Bizim bir kadınımız daha katledilerek öldürüldü. Sınıf arkadaşımız, dostumuz, güler yüzlümüz, mavişimiz, Zülal’imiz vahşice bir cinayete kurban gitti. Bugün bizim sesimiz; Zülalin sesi, annelerimizin sesi, kız kardeşlerimizin sesi, ebediyen susturulan kadınlarımızın sesi olacak" şeklinde konuştu. 

Erkeklerin kendinden emin olarak yaşadığı dünyada kadınların iki seçeneği kaldığını belirten Yavuz, "Konuşmak ya da öldürülmek. Biz artık susmayacağız. Biz artık şiddet gören, işkence çeken, öldürülen kadınlarımızın sesi olarak kulaklarda yankılanacağız. Zülalimiz gibi katledilecek olmayı kabul etmeyeceğiz. Kayıplarımızı geri getiremeyecek olsak da artık susmayalım" dedi.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi