İZ GAZETE- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, geçtiğimiz günlerde AKP'li Erdoğan'ın, "Muhalefetin başındaki zat nerenin milletvekili, İzmir'in belediyesi kimde? Onlarda. Buradan sesleniyorum yahu İzmir'de acaba o kaçak yapılaşmanın olduğu bölgelerde o gecekonduların olduğu bölgelerde belediyeniz acaba nerede bir kentsel dönüşüm değişim projesi uyguladı? Ama bunu burada benim konuşmam yetmiyor bunu benim İzmir teşkilatımın orada kapı kapı dolaşarak bunları da işaret ederek CHP'nin belediyecilik anlayışı budur bakın bir kentsel dönüşüm projesi yok, bir deprem yaşandı burada bütün bu yapılaşmaları biz yaptık, AKP bu ana muhalefet bu" ifadelerine tepki gösterdi. 

Yücel sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan'ın yıllar önceki 'İstanbul'a ihanet ettik' ifadelerini sarf ettiği videoyu paylaşarak, "Bu halk her türlü adaletsizliği sizin döneminizde yaşadı. Ayakkabı kutularından fırlayan paralar, soruları çalınan sınavlar, yok pahasına satılan milli kurumlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve devletin kurumlarının içine sızdırılan hainler, Dolar/Avro garantili hastaneler, köprüler, otoyollar... ve en sonunda TL’yi de milli para birimi olmaktan çıkarıp dolara endekslediniz. Bir zamanlar beraber yürüdükleriniz Paralel Devlet Yapılanması kurmuştu, sayenizde Paralel Para’yı da gördük. Her türlü adaletsizlik sizin döneminizde hızla kalkındı…" ifadelerini kullandı. 

'ELİNİZE KİM SU DÖKEBİLİR?'

"Siz, millete bunları yaşatırken, çalmadan, çırpmadan 6 ilçede toplam 248 hektar alanda, tamamı vatandaşla uzlaşarak, başarıyla kentsel dönüşüm çalışmaları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çekinmeden iftira atma cüretinde bulunuyorsunuz" tepkisini gösteren Yücel, "Vatandaşı sizin yaptığınız gibi yandaş müteahhit çetelerinin önüne atmadığımız için, beton kentler konusunda sizin kadar uzman olamadık. Zira İstanbul’a ihanet ettim diyen bizim genel başkanımız değil, sizin genel başkanınızdı. Başta "İzmir Büyükşehir Belediyesi" olmak üzere tüm belediyelerimiz, kentsel dönüşüm süreçlerinde sadece bina yenileme değil, yeşil alanıyla, sosyal donatı alanıyla, sağlıklı, insan onuruna yaraşır konutlar ve çağdaş kentler yaratıyor. Sayenizde 25 yılda İstanbul’da ağaç gölgesi kalmadı, insanlarımız gökdelen gölgesinde serinliyor. Beton dökmek konusunda siz ve yandaş müteahhitlerinizin eline kim su dökebilir?" açıklamasında bulundu. 

Editör: Haber Merkezi