Türkiye 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanıyor. Özellikle üç büyükşehirde saha çalışmaları hız kazandı. İstanbul ve Ankara'da mevcut başkanların aday olacağı açıklansa da İzmir için durum hala belirsiz.

ALF Araştırma, sosyal medya hesabı üzerinden İzmir için yapılan anketi kamuoyuyla paylaşırken, sonuçlar dikkat çekti.

Tunç Soyer etrafında toplandığını görüyoruz

Yapılan paylaşım şu şekilde:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Oy Verme Tercihleri 

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, millet ittifakının dağılmasıyla birlikte Dem parti - Tip tabanının mevcut başkan Tunç Soyer'in ismi etrafında topladığını görüyoruz. 

-İyi Parti seçmenlerinin de, Cumhur İttifakı adayının "aradan sıyrılma" riskine karşılık CHP'ye yönelişi sürüyor. Bu sebeple Ümit Özlale ilk çıkış anındaki popülerliğini hızla kaybettiği görülüyor. 

-Ümit Özlale'nin Tunç Soyer'e doğrudan muhalefeti de, DEM/TİP seçmenlerini Tunç Soyer'e iten başka bir etken oldu. CHP'nin diğer aday adaylarının tanınmalarının düşük olması ve özellikle Buğra Gökçe'nin "İstanbul'dan ithal aday" algısı da CHP taban ve örgütünü "En Güçlü İzmirli Aday" olarak Tunç Soyer etrafında toplanmaya yönlendirdi.

Araştırma, İzmir'de 15 - 19 Aralık 2023 tarihleri arasında toplam 2700 kişi ile CATI Anket yöntemi gerçekleştirilmiştir.

Editör: Duygu Kaya