Gizem TABAN/İZ GAZETE- İYİ Parti İzmir 3. Olağan İl Kongresi’nde İl Başkanı seçilen Sinan Bezircilioğlu, göreve resmen başladı. Bezircilioğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşen törenle, görevi, önceki dönem İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’dan devraldı.

Devir-teslim törenine; yeni seçilen il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı. İl Başkanlığı yarışından Bezircilioğlu lehine çekilerek milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Öztürk Keskin de törende yer aldı. Yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğü İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı görevini, milletvekili aday adayı olmak için bırakan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, yeni İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’na başarılar diledi. Kongrede, rakibi Ülkü Doğan’ı 14 oyla geride bırakarak İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’na seçilen Sinan Bezircilioğlu, görevi devralırken önceki İl Başkanı Kırkpınar’a bugüne kadarki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

af1974e7-fdb8-400f-8d79-5734716b227a

‘HEDEF BİRİNCİ PARTİ’

Görevi devralan yeni İl Başkanı Bezircilioğlu, şunları söyledi: “Bugün geleceğin ilk günü… Hepimiz, ortak bir gelecek için bugünden itibaren hep beraber, birlik ve beraberlik içerisinde tek bir aile olarak tek bir yumruk olarak büyük bir izmir iyi parti ailesi olarak yolumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Çok güzel, çok verimli bir kongre dönemi oldu. Teşkilatlarımız bu kongre döneminde dinamizm kazandı. Parti içi hareketlilik had safhaya ulaştı. Bundan sonra bu dinamizmi, hareketi, bu enerjiyi İYİ Parti İzmir ailesi olarak mayıs ayında yapılacak seçim öncesi sahaya yansıtarak partimizi İzmir’de birinci parti yapmak en büyük hedefimiz… Bunu sahada başaracak olan kıymetli teşkilatlarımızdır. Biz her zaman şunu söyledik; partimizi ayakta tutan, teşkilatlarımızın emrinde olacağız. Bu parti iktidara teşkilatlarımızın omuzunda yürüyecektir. Birlik ve beraberlik içerisinde yeni dönemde herkesi kucaklayarak iktidara yürüyeceğiz. Yeni dönemin partimize, İzmir’imize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah utandırmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah… İzmir iyi olacak, Türkiye iyi olacak.”

‘SÖZLER KONGREDE KALDI’

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun kongrede kendisine yönelik sarf ettiği ‘Tanımıyorum’ söyleminin sorulması üzerine Bezircilioğlu, “Müsavat ağabeyimiz, başkanımız, bizim vekilimiz ve grup başkan vekilimizdir. Kendisine saygımız ve sevgimiz sonsuzdur. Kongre atmosferi içinde söylenen sözler kongrede kalmıştır. Tabi ki beraber çalışacağız. Büyüğümüzdür. Beraber olacağız, İzmir için el ele verip İYİ Parti’yi İzmir’de birinci parti yapmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘OSMAN KİBAR DÖNEMİ’

Partililerden yükselen ‘Osman Kibar dönemi geliyor’ söylemi üzerine Bezircilioğlu, “İzmir yine iyi belediyecilikle tanışarak Osman Kibar, Burhan Özfatura dönemlerini yaşayacak. İzmir, hep beraber belediye hizmetini yaşayacak” açıklamasını yaptı. Bunun üzerine, ‘İzmir şu an belediye hizmeti göremiyor mu? Ya da yeterli hizmeti göremiyor mu?’ sorusunu yanıtlayan Bezircilioğlu, “İzmir belediye hizmet görüyor ama İYİ Parti belediyeleri aldığında daha iyi hizmeti göreceğini temin ediyorum” dedi.

LİDERE ZİYARET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşüp görüşmediğine ilişkin soruya yanıt veren Bezircilioğlu, “Tüm kongreler bittikten sonra kendisini ziyaret edeceğiz. İzmir’in anahtarını kendisine teslim etmek için çalışacağımızı, onun emrinde olacağımızı ifade edeceğiz, sadakatimizi teslim edeceğiz” diye konuştu.

69fba89b-a5f6-4fa4-aae6-d3e4448a7479

‘BİZ BİR AİLEYİZ’

Kongre süreci yönelik görüşlerinin sorulması üzerine Bezircilioğlu, şöyle konuştu: “Biz bir aileyiz. Kongre sürecinde tatlı bir rekabet vardı, bu rekabeti kongre sürecinde bırakıyoruz. Kongre bitti, biz aile olarak tek bir yumruk haline gelip yola devam edeceğiz. İYİ Parti İzmir ailesi olarak yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

‘YÜZYILIN SEÇİMİ’

Yeni döneme dair mesajlar veren Bezircilioğlu, “Önümüzde çok kısa bir süreç var, seçim için… İvedilikle teşkilatlarımızla, ilçe başkanlarımızla bir araya gelip durum değerlendirmesi yapıp görev bölümümü yapacağız. Sahaya çıkmak için altyapıyı oluşturmak en önemli görevimiz. Kaybedecek bir dakikamız yok. Ülke, yüzyılın seçimine giriyor. Bundan önceki hiçbir seçime benzemiyor. Bu işin şakası yok. Bir dakika bile kaybetmeden sahalara ineceğiz” diye konuştu.

‘ÇITAYI YÜKSELTECEĞİZ’

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile nasıl bir diyalog sürdüreceklerine ilişkin soru üzerine Bezircilioğlu, şunları söyledi: “Şenol Bey arkadaşım, kendisine başarılar diliyorum. Bizden önceki başkanlarımız partilerine hizmette çıtaları üst noktaya taşıdılar. Onun adına konuşmak istemem ancak bizim de Şenol başkanla görevimiz bu çıtayı daha yükseğe taşımak.”

‘YÖNETİM’ AÇIKLAMASI

Yeni seçilen yönetimle ilgili gelen soru üzerine Bezircilioğlu, “Devlette devamlılık nasıl esassa, partimizde de öyle…. Biz devlet yönetmeye talip bir partiyiz. Önceki yönetimden bazı tecrübeleri arkadaşlarımız alarak, ilçelerimizden tecrübeli arkadaşları alarak, yeni ve İzmir’de karşılığı olan güzel ve kaliteli insanları alarak, beraber çok güzel bir yönetim oluşturduk. Bu yönetim, önceki yönetimin zihniyet ve bakış olarak da devamı olacaktır” dedi.

e001a780-6a00-4e66-8100-576087979ef1

'HEPSİ MÜCADELE İNSANI'

Bezircilioğlu açıklamalarının ardından il başkanlığı görevini Kırkpınar’dan devraldı. Törende Kırkpınar, “Bugün yeni bir dönem başlıyor. Delegenin iradesi 14 oy farkla Sinan Bezircilioğlu’nu seçti. Kendisini tebrik ediyorum, yeni yönetimle birlikte çok büyük işler başaracağını ve bu başarısının da İzmir’e damga vuracağını düşünüyor ve diliyorum. Çünkü önümüzde çok önemli iki seçimi bu heyetler karşılayacak. Bu seçimlerden büyüğü ve en önemlisi 13’üncü Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi. Daha sonra yerel seçim olacak. Bu iki büyük seçimin sonucunu etkileyecek kadrolarımız oluştu. Hepsi mücadele insanı. İzmir’de bir iddia yaptık, bu iddia ile çıtayı daha yükseğe taşıyacak olan il ve ilçe başkanlarımızdır. İzmir’de de Türkiye’de de birinci parti olacağız” diye konuştu.

'HAKKINI HELAL ET'

Kırkpınar’ın sözleri üzerine ise Bezircilioğlu, “Hüsmen Ağabey; öne ağabeyim, sonra başkanım. Ben senden çok şey öğrendim, senin yönetim kurulunda çalışmaktan çok büyük gurur duydum. Senin yükseltmiş olduğun çıtayı, bayrağı alıp daha da yükseğe taşıyacağıma and içiyorum. İyi ki ağabeyimiz, başkanımızsın. Seni çok seviyoruz, bize hakkını helal et” ifadelerini kullandı.

Editör: Duygu Kaya