İzmir, yaz turizminin en yoğun yaşandığı şehirlerin başında geliyor. Tüm Türkiye'ye yazın adeta İzmir'e akın ediyor. İzmir'de yazı geçirmek için birçok alternatif bulunuyor. Deniz ve havuzdan sıkılanlar için aquapark imkanları da göze çarpıyor. Peki İzmir'in en güzel aquaparkları hangileri? Bu aquaparklar nerede?

Gümüldür Yalı Castle Aquapark

19 bin metrekare alana kurulan su parkı sunduğu hizmetlerle en çok tercih edilen aquaparklardan biri. Lokasyon olarak da pek çok yere yakın bir tesis. İzmir’in merkezine 50 km uzaklıktaki Gümüldür Yalı Castle su parkına ulaşım oldukça kolay.  Aquapark Adnan Menderes Havaalanına da 35 km mesafede. Misafirleri için heyecan dolu ve eğlenceli etkinlikler düzenleyen tesiste havuz oyunları çocuklara hitap eder. Gümüldür Yalı Castle Aquapark’ta aerobik ve çeşitli yarışmalarla dinamik ve keyifli zaman geçirebilirsiniz. 

Gümüldür aquapark'ta çeşitli animasyonlarla çocuklar ve yetişkinlere eğlenceli anlar yaşatılır. Yiyecek ve içecek servisleri lezzetli tatlarla buluşmanızı sağlar. Bu aquaparkta sunulan en önemli hizmetlerden biri de denize sıfır olması. Tesisin misafirlerine sunduğu, deniz kum ve güneş üçlüsü öne çıkma sebeplerinden. Gün boyunca kaydırak ve havuzlarda su parkının tadını çıkarabilirsiniz. Dilediğiniz zaman deniz ve kumsalda vakit geçirebilirsiniz. Park içerisinde jakuzili havuz seçeneği var. Gençler için tatilin tadını çıkarabilecekleri bir alan olarak seçenekler arasında. Birçok yapıda kaydırağa sahip olan Gümüldür Yalı Castle Aquapark içerisindeki kaydıraklar 5 metreden 14 metreye kadar yükseklikten kayma imkanı sağlar. 19 metreden 118 metreye kadar değişen uzunluklara sahip açık ve kapalı kaydırak seçenekleri var. Su parkı misafirlerine 18 farklı kaydırak mevcut. Aynı zamanda farklı çeşitlerde dalga üreten dalga havuzları sunulur. Aquapark okyanus dalgaları dahi üretebilen dalgalı havuza sahip. 

Gümüldür Yalı Castle Aquapark’a ulaşım bilgileri ve ücretler hakkında bilgilere su parkının web sitesinden erişebilirsiniz. İletişim numarasından ilgililere ulaşarak bilgi alabilirsiniz. İzmirde çok geniş bir alana kurulan aquapark bölgenin keyifli tatil tesisleri arasında öncü.

Gümüldür Aquapark Yalı Castle- Atatürk mah, Sahil Cd. No:47, 35480 Menderes/İzmir

Gümüldür Yalı Castle Aquapark'a  776-778-986 No'lu otobüs hatlarıyla ulaşabilirsiniz.

Aquapolis Aquapark Life

Halka açık yüzme havuzu geniş alan içerisinde sunulan bir eğlence tesisi. Havuz ve kaydırak seçenekleriyle gençler, yetişkinler ve çocuklar için eğlenceli vakit geçirmeyi sağlar. Ailecek kaliteli vakit geçirmek için değerlendirebilirsiniz. İzmir’in Torbalı ilçesinde yer alan bu tesis içerisinde olimpik yüzme havuzu var. Çocuk havuzu ve kaydıraklı havuzları çeşitlenir. Cankurtaranın da yer aldığı tesiste güvenli şekilde çocuklar yüzebilir. İzmir’de yaşayanlar ve tatil için konaklayanlar için temizlik ve hijyen koşullarıyla tercih edilen Aquapolis su parkı, aileler için uygun. İçerisinde restoran ve kafeler var. Gün boyunca  yüzme, kaydırak ve atlama tahtası aktiviteleri ve çocuklar için sunulan etkinliklerden yararlanabilirsiniz. Soyunma kabinleri ve duş hizmetleriyle misafirleri memnun eder. Şezlong ve şemsiye hizmeti sunar. Çocuklu aileler için güvenli bir aquapark. Tesis, çok küçük çocukların havuz keyfi yaşaması için de uygun koşullara sahip. 

20 bin metrekare alana kurulu olan su parkı Torbalı Özbey yolu üzerinde. Aquapolis Auapark Life’a ulaşım bilgilerine Torbalı Belediyesi’nin internet sitesinden erişebilirsiniz. Ücretleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Aquaparkın iletişim numarasından ilgililere ulaşabilirsiniz. Ailece yaz tatillerinde unutulmaz hatıralar biriktirmek için ideal bir tesis.

Aquapolis waterpark Life Clup - Muratbey, Doğan Bursalıoğlu Cd. No:49, 35860 Torbalı/İzmir

Aquapolis Aquapark Life'a  701-714-783 No'lu otobüs hatlarıyla ulaşabilirsiniz.

Aqua Fantasy Aquapark

Aqua Fantasy su parkı, bir otel içinde yer alıyor.  Ancak günü birlik katılım da mümkün. Ailenizle birlikte güzel anılar biriktirebileceğiniz bir tesis. İzmir’deki su parkları içerisinde birbirinden farklı kaydırak seçenekleri sunan tesislerden biri. Su parkı içerisinde havuzlar çeşitli doğal su kaynaklarından ilham alınarak tasarlandı. Göl ve nehir formunda havuzları var. Yetişkinler için kaydırak ve havuzlara sahip Aqua Fantasy Aquapark çocuklar için güvenli ve keyifli kaydıraklara sahip. Gençlerin arkadaşlarıyla çılgın eğlenceleri deneyimlemesini mümkün kılan bir tesis. Çocuklar için sunulan her alanda güvenlik önlemleriyle anne babaların beğenisini kazanır. Şelale ve yağmur alanlarıyla, tesiste yetişkinler için dinlendirici aktiviteler var. Her yaştan misafire hitap eden Aqua Fantasy Aquapark içindeki yeşil alanla sadece çocukları izleyip dinlenmek isteyenler için de güzel bir seçenek. 

İzmir’in Selçuk ve Aydın Kuşadası ilçeleri arasındaki tesis, Oteller Bölgesi’nde. Ulaşım için Aqua Fantasy su parkı web sitesinden adres ve konum bilgilerini öğrenebilirsiniz. Tesisin içerisinde yeme ve içme hizmeti sunulur. Giriş ücreti ve diğer hizmetlerin fiyatları hakkında bilgi edinmek için Aqua  Fantasy internet sitesine göz atabilirsiniz. Rezervasyon işlemi gerçekleştirmek için iletişim bilgilerini öğrenebilirsiniz

Aqua Fantasy Aquapark- Sultaniye, W7CJ+6J, 35920 Selçuk/İzmir

Aqua Fantasy Aquapark'a 770 No'lu otobüs hattı ile ulaşabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp