İZ GAZETE - Pandeminin başladığı günden bugüne zor günler geçiren kültür sanat emekçilerinin sorunları, ekonomik krizin derinleşmesiyle içinden çıkılmaz bir hâl aldı. Zor zamanların sanatla atlatılacağının bilincinde olan tiyatro emekçileri de bu anlamda direnmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde de İzmir Tiyatrolar Derneği, Ege Tiyatrolar Birliği, Ege Tiyatro Kooperatifi ve İzmir Bağımsız Tiyatrolar İnisiyatifi’nin ortaklaşa yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, “İzmir’de biz özel tiyatrolar tüm tedbirlerimizi alarak perde açmaya devam ediyoruz. Sağlıkla sanat dolu günlerimiz olsun” ifadeleri kullanıldı.

Gazetemizin yazarlarından tiyatro sanatçısı Orçun Masatçı, bu paylaşımı alıntılayarak tiyatroların nefes alması için ‘askıda bilet’ kampanyası başlatılması gerektiğini belirten bir paylaşım yaptı. Daha sonrasında ise “Öyle ‘hadi askıya bilet bırakalım’ deyip kaçmak yok. Ben aldım biletimi” sözleriyle Tiyatro Salt’ın Üç Deniz oyununa 2 bilet aldığını ve gitmek isteyenlere armağan edeceğini duyuran Masatçı; Tiyatro Ansambl, Tiyatrolog, Boyoz Akademi Sanat Merkezi, Tiyatro Mahal, Tiyatro Ofisi, Akıl Fikir Kumpanyası, Toprak Sahne, Han Tiyatrosu, Tiyatro Kalemi gibi tiyatroları etiketleyerek sırada merakla beklediği oyunlar olduğunu da kaydetti. Masatçı, “Haydi tiyatroya” diyerek herkese gücü oranında destek olma çağrısı yaptı.

Editör: Haber Merkezi