Törene, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile Musa Çam, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral, Yönetim Kurulu Başkan Yard. Mehmet Ali Akbarlak, ilçe Odalarının başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda işadamı katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin zengin kaynağının girişimcilik olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Allah bize petrol ve doğalgaz vermemiş ama müthiş bir girişimcilik ruhu vermiş. İzmir'deki birlik ve beraberlik ruhu da çok önemli. Çünkü zenginliklerimiz bu sayede olur. Tek talebim devletten; 18 ülkenin iş dünyası hangi şartlarda çalışıyorsa devletimiz de bize o şartları sağlasın. Bizi onlarla aynı seviyeye getirin. Bizim ayağımızdaki prangaları çıkarırsanız başaramayacağımız hiçbir şey yok" dedi.

İzmir Ticaret Odası Geleneksel Vergi Töreninin ardından İzmir ve İlçe Oda Başkanları ile gerçekleştirilen toplantıda ilçelerin istek ve taleplerini gündeme getirildi. Menemen Ticaret Odası adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz GÜRAL KHK ile kapatılan Gediz Üniversitesini gündeme alarak bölgenin tekrar eski hareketli haline dönmesi adına rektör atamasının bir an önce gerçekleştirilmesini belirtti. Güral “ Menemen’in Seyrek bölgesinde yer alan KHK ile kapatılmış olan Gediz Üniversitesine maalesef rektör ataması gerçekleşmedi ve bu yüzden bölgede planlanan bir çok proje yavaşlama durumuna gelerek bölge hareketliliğini kaybetme noktasına geldi. Konu ile ilgili gerekirse sizin nezdinizde Menemen’de bulunan kurumlarda dahil olmak üzere Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı ile görüşmek istiyor, ilgili yerin tekrar işlevsel hale gelmesini temenni ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi