Uşak’ta merkeze bağlı Fatih Mahallesi’nde 18 Ocak’ta, boş tarlanın kenarında çanta içerisinde ağzı bantlı bir bebek cesedi bulunmuştu. Olayla ilgili yakalanan bebeğin annesi K.G. ve babası S.D., 22 Ocak’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayla ilgili anne ve babaya Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesince "kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme" suçundan dava açılmıştı. Bugün tutuklu sanıklar anne K.G. ve baba S.D. mahkemeye çıktı.

Anne ve baba çok pişmanmış!

Savunmasında baba, “Sonuçların nereye gideceğini algılayamadım. Nasıl böyle bir durum ortaya çıktı bilmiyorum. Böyle bir eylemi gerçekleştirecek bir insan değilim. Çok pişmanım" dedi.

Anne ise savunmasında, "Benim böyle bir niyetim yoktu. Yeni doğum yapmıştım. Loğusa dönemindeydim. Hiç kimse yanımda yoktu. Çok yalnızdım. Erkek arkadaşımın baskısıyla böyle bir durum oluştu. Çok pişmanım” ifadelerini kullandı.

Babaya ağırlaştırılmış müebbet cezası

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, baba S.D’nin daha önce nitelikli dolandırıcılık suçundan sabıkasını da göz önünde bulundurarak "kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, annenin ise "kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Kaynak: iha