Urla'da bir Eğitim Kurum müdürünün emrinde çalışan iki kadın personele cinsel tacizde bulunması iddiasıyla açılan davanın yeni duruşması bugün görüldü. Duruşma sonrasında Urla Kadın Dayanışma Derneği (URKAD) basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Mağdurların vekili Av. Saadet Kayaalp okudu. Açıklamada Urla Kadın Dayanışma Derneği’nin davaya toplumsal bir dava niteliği ile baktığı ifade edilerek tacize, tecavüze karşı mücadelelerinin süreceği vurgulandı. 
Av. Saadet Kayaalp şu ifadeleri kullandı: 
“Bugün Urla'da bir eğitim kurum Müdürünün emrinde çalışan iki kadın personele yönelik cinsel tacizi nedeniyle açılan davada mağdur kadınların haklı mücadelesinde tacize, tecavüze, erkek şiddetine karşı Urla adliyesindeki duruşmaya katıldık. 
Tanıkların dinlendiği duruşmaya öncelikle Urla Kadın Dayanışma Derneği davaya  toplumsal bir  dava niteliği ile kamuoyu yaratarak kadınların dayanışmayla tacize, tecavüze karşı mücadelesinin önemini vurguladı.
Bu çağrıya; Urla Eğitimsen, Urla Eğitim İş, Urla ADD, Urla CHP Kadın kolları,  TİP kadınları Dayanışma göstererek duruşmayı takip etmekteler. Yine Urkad'ın çağrısı ile davayı İzmir Barosu ve Türkiye Barolar Birliği de takip ediyor. Bugün her iki dosyada da Mahkemece İzmir Baro Başkanlığı ve Türkiye Barolar Birliğinin davaya katıma talebi kabul edildi. Duruşmaya katılan kişi ve kurumlar olarak dayanışmayla böyle gelmiş böyle gitmez dedik. Bana dokunmayan yılan hiç kimseye dokunmasın dedik. Kadınlar artık susmayacaklar dedik. Çelik bel korsesi ile girdiğim duruşmada şahane kadınlarla çelikten manolyalar filmi gibiydik. Yanımızda olan gönlü bizimle olan Dayanışma gösteren tüm kadınlara çok teşekkürler.”

Editör: Esra Seyirden