Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, UCLG’nin nüfusu 50 bin ile 1 milyon arasında kabul ettiği “Aracı Kentler Forumu”nun düzenlediği bu çalıştay ile yerelde iyi yönetim ve çözümler konusunda bilgi edinmeyi hedeflediğini belirtti, “Bugün burada yaptığımız çalıştay bu yüzden bizler için oldukça kıymetli. Çünkü Urla Belediyesi faaliyet Planı Çalıştayı olarak geçecek bu toplantılar kapsamında sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize yönelik çalışmalarımızı sizlerle paylaşacağız ve hep birlikte Urla’mızı görmek istediğimiz yeri birlikte belirleyeceğiz” dedi.

DÜNYA FORUMU'NA TAŞINACAK

Başkan Uyar açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Belediyemizde konuyla ilgili çalışma arkadaşlarımızın da katıldığı tartışmalar bir rapor ve kitapçık haline getirilecek. Ortaya çıkacak bakış açısı doğrultusunda 2030 için Urla’nın kalkınma ekseni belirlenecek ve Çalıştayımız 5-7 Temmuz tarihlerinde yapılacak dünya forumunda yer alacak. Ve Urla, Dünya Aracı şehirler forumunda bu programa katılarak şehir partneri olacak. Bizler, Urla Belediyesi olarak halihazırda Birleşmiş Milletlerin belirlediği sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine yönelik çalışmalar yapmakta, Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi Programı çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile ortak projeler geliştirmekteyiz. Bu çalıştay bizlere çalışmalarımızı anlaşılır ve kolay bir şekilde görmemizi, takip etmemizi ve daha iyi anlatabilmemizi sağlayacağına inanıyoruz. “

Toplantıya UCLG Aracı Şehirler Forumu Koordinatörü Firdaous Oussidhoum, UCLG-MEWA Genel Koordinatörü Salim Korkmaz ve Proje Sorumlusu Tuğçe Karataş da katıldı. Firdaous Oussidhoum, halen metropol şehirlere bir yığılma olduğunu ancak gelecekte “Aracı Şehirler” olarak tanımladıkları büyük kent ve kırsal arasındaki kentlerin dünya nüfusunun yarısına ev sahipliği yapacağını belirtti. Bu kentlerin yaşanabilir, gelişmelerin sağlıklı olması gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi