Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Çiçek Festivali bu sene 23’üncü kez kapılarını açtı. Bostanlı Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen festivalde, geleneksel olarak düzenlenen yarışmaların sonuçları açıklandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın açılışını yaptığı festivale, İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Murat Öklü, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, İzmir Peyzaj Mimarları Odası temsilcileri, CHP İzmir İl ve İlçe yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Karşıyaka Belediye Bandosu’nun konser verdiği festivalde ayrıca ücretsiz tohum dağıtımı yapıldı.
102 ÜRETİCİ STANT AÇTI
Festival kapsamında En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’nın finali de gerçekleştirildi. Jüri heyeti tarafından yapılan değerlendirme sonucunda En Güzel Ev Bahçesi, En Güzel Balkon ve En Güzel Apartman Bahçesi kategorilerinde dereceye girenler ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Başkan Ünsal ve konuklar, bölgeden akın etmiş 102 üreticinin açtığı stantları gezdi.

ÇİÇEKLER SADECE SOKAKLARIMIZI DEĞİL RUHUMUZU DA GÜZELLEŞTİRİR
Başkan Ünsal, festivale dair, “Karşıyaka Çiçek Festivali her geçen yıl daha fazla katılım, daha büyük bir coşku ve daha çok güzellik ile büyümeye devam ediyor. Bugün, emek veren çiçek üreticilerimizi takdir ediyor, balkonlarını ve bahçelerini sevgiyle güzelleştiren vatandaşlarımızı ödüllendiriyoruz. Karşıyaka, tarihi ve kültürel dokusuyla her zaman özel bir kent oldu. Ama onu gerçekten yaşanılır ve güzel kılan şey, doğaya duyduğumuz sevgi ve sürdürülebilir bir çevreye verdiğimiz önemdir. Çiçekler sadece sokaklarımızı değil, ruhumuzu da güzelleştirir. Bu festivali yaşatan, destekleyen ve her yıl daha büyük bir coşkuyla kutlanmasını sağlayan tüm üreticilerimize, katılımcılarımıza, odalarımıza ve Karşıyakalı dostlarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha yeşil, daha güzel bir Karşıyaka için çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
BU YARIŞMA EMEĞİN VE ESTETİK ANLAYIŞIN EN GÜZEL YANSIMASI
İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Murat Öklü, ise “Bu yarışma sadece güzel balkonları ve bahçeleri ödüllendiren bir etkinlik değil, aynı zamanda emeğin, estetik anlayışın ve çevreye duyduğumuz saygının en güzel yansımasıdır. Her çiçek, her renk ve her dokunuş, yaşama verilen değerin göstergesidir. İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı olarak bu organizasyona katılmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
ÖDÜL KAZANANLARIN LİSTESİ ŞU ŞEKİLDE
En Güzel Apartman Bahçesi Kategorisi
1. Hulusi Can Bulut – Mustafa Kemal Mahallesi
2. Şerif Saygın – Zübeyde Hanım Mahallesi
3. Rıza Çetin – Bahçelievler Mahallesi
En Güzel Ev Bahçesi Kategorisi
1. Sebahattin Çelik – Bostanlı Mahallesi
2. Şükran Yörükcan – Bahçelievler Mahallesi
3. Nuran Akın – Fikri Altay Mahallesi
En Güzel Balkon Kategorisi
1. Çağan Karabıyık – Goncalar Mahallesi
2. Sibel Pirinçci – Demirköprü Mahallesi
3. Seçil Selik – Dedebaşı Mahallesi




