Menderes’te ki kadın kooperatifleri Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a destekleri için teşekkür etti.

Herkesin sesi, her kesimin belediyesi olarak çalışmalarını sürdüren Menderes Belediyesi, kadın kooperatiflerine destekleriyle dikkat çekiyor. Yapılan desteklerle ilçedeki kadın kooperatifleri ekonomiye katkı sunarken, kadın istihdamına da katkı sağlıyor. Menderes’te faaliyetlerini sürdüren Gümüldür Özdere Mandarin Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi (GÜMÖZ) ve Menderes Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MENKA) destekleri için Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a teşekkür etti.

HER ZAMAN YANIMIZDA

MENKA Başkanı Urkiye İnal, ekonomik olarak kadınların güçlenmesi adına kooperatifi hayata geçirdiklerini belirterek, “ Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kayalar’a kooperatif kuracağımızı söylediğimizde her türlü desteği vereceğini ifade etmişti. Bu sözünü de tuttu. Kooperatifimize büyük destek veriyor” dedi. GÜMÖZ Başkanı Zehra Özden Tatar ise, “ Çok güzel ve sağlıklı ürünler üretiyoruz. Bunları da kendi öz sermayemizle gerçekleştirdik. Her zaman halkımıza en iyisini sunmayı amaç edindik. Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kayalar bize çok destek oluyor, ona çok şey borçluyuz” ifadelerini kullandı. GÜMÖZ Ortaklarından Gürsel Appa da, “ 3 yıl önce 12 kadın arkadaşla yola çıktık, bölgemizde yetişen satsuma mandalinasından birçok ürün üretiyoruz. Mandalina sirkesi, reçeli, tatlısı… Mandalinanın her şeyini değerleniyoruz. Bu tür oluşumlarda halk, yerel yönetimler ve ortaklar birlikte hareket etmek zorunda. Bu konuda da belediyemizin desteklerinin sınırı yok. Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kayalar, eşi Aslı hanıma ve tüm belediye çalışanlarımızla her zaman yanımızda olmalarından dolayı gurur duyuyoruz” diye konuştu.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Kooperatiflerin önemine değinen Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “ Yerel ekonomileri güçlendiren, tarımın gelişmesine katkı sunan kooperatifçiliği önemsiyoruz. Menderes’te üreticinin kalkınması, çiftçinin ekmeğinin büyümesi kooperatiflerin etkin olmasından geçiyor. Bu anlayışla Menderes Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Başta kadın kooperatiflerimiz olmak üzere tüm kooperatiflerimizin yanındayız ” dedi.

Editör: Haber Merkezi