Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, depremzedeleri yurtlara yerleştirmek isteyen hükümet, üniversitelerde uzaktan eğitim kararı aldı. Karara tepkiler sürerken, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi de dikkat çeken bir adım attı.

Üniversite, online ders saatini 15 dakika olarak belirledi. Üniversite Senatosunun ADÜ Uzaktan Eğitim Merkezi alt yapısının tüm online dersleri kaldıramadığı için böyle bir karar aldığı, Google Kurumsal Video Sistemi üzerinden ders veren TIP Fakültesi'nin de senato kararına uymak için ders saatlerini indirdiği öğrenildi.

Sistem kaldırmadığı için 15 dakikaya indirilmesine rağmen, derslerin akşam saatlerine kaydırıldığı da belirtildi.

Karara tepki gösteren akademisyenler, “Bu karar tüm bölümlerin eğitimini olumsuz etkiler. Ama Tıp, Diş, Mühendislik gibi ana branşlar daha çok etkilenir. TIP'ta 1-2-3 ‘te yılın uygulamaları var. Örneğin anatomi. Dokunmadan, kadavra görmeden olmaz ki. 15 dakikalık dersle olacak iş değil. Böyle doktor yetişir mi? Hiç ders yapmasınlar daha iyi. Bu gidişle mezun öğrenciler gazetelerin sağlık köşesini düzenli okuyan emeklilerden daha az bilgiye sahip olacak. Anlayacağınız, organların yerini bilmeyen bir hekim nesli geliyor. Aynı şey diğer ana bölümler için de geçerli. 15 dakikalık dersle mühendis olunur mu ”ifadelerini dile getirdi. (Halk TV)

Editör: Özlem Çimen Durmaz