Uşak Üniversitesi öğrencileri, ‘Tıpkı Sizin Gibi +1 Farkla ’projesi kapsamında İzmir de özel eğitim uygulama merkezinde eğitim gören 200 çocuğu ziyaret etti. 

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Yağmur Boğan, eğitim gören çocukların bu etkinliklerle topluma kazanılmasını, kendilerine güveneceklerini ifade ederek, proje amacının, ’Dünyanın farklılıklarla güzel olduğunu anlamak ve anlatmak ‘olduğunu dile getirdi.

eda13476-e08e-4c8b-80df-93786e5ac647

Çocukların birden fazla etkinlikle bir arada olduğunu belirten Boğan,  ’Yeri geldi çocuklar bağıra bağıra kendilerini sıkmadan şarkı söyleyip dans ettiler, yeri geldi dünyalarını simgeleyen nesneleri çizdiler. Meğer dünya kelimesi herkes için ayrı bir ifadeymiş, çocukların resimlerinde bunu daha iyi anladım. Belki de yaptığımız etkinlikler çocuklar için ilerde başka alanlara yönelmelerine sebep olacaktır, ama bu etkinlikler hem bizim için hem de çocuklar için anı oldu" dedi.

Öğrencilerin etkinliklerle çok mutlu olduğunu kaydeden sınıf öğretmeni Ayşegül Altıntaş ise, ’Öğrencilerimizin bu şekilde mutlu olması ve kendilerini özel hissetmesi beni de çok mutlu hissettirdi. Öğrencilerim adına çok mutlu oldum" diye konuştu.

Editör: Duygu Kaya