28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a kritik bir ziyarette bulunurken; bir yandan da ATA İttifakı'nın 1. turdaki cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir görüşme gerçekleşti.

Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu, "Kendileriyle gayet güzel verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bazı sorular da sordu genel başkan, kendisini bilgilendirdim" derken; Ümit Özdağ ise "Bazı sorularımız vardı, onları sorduk. Ayrıntılı olarak cevaplar aldık. Yetkili kurumlarımızla değerlendirmelerde bulunacağız. Kararımızı kısa zamanda açıklayacağız" dedi.

Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na sorduğu sorular da kulislere düşmeye başladı. Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre Özdağ, Kılıçdaroğlu'na depremin yanı sıra bölücü terör, sığınmacılar konusundaki görüşlerini sordu.

2 yıl içinde gönderilecek

Kılıçdaroğlu, sığınmacılarla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: "Suriye Devletiyle temaslar kurulup, sığınmacıların ülkelerine iki yıl içinde gönderilmesini hedefliyoruz. Bu süreçte vatandaşlığa alınanların durumu da incelemeye alınacak, yanlış beyan/bilgi-belge verdiği tespit edilenlerin vatandaşlıkları iptal edilecek. Suriyelilerin yanı sıra Afganistanlı olanlar başta olmak üzere vatandaşlığa alınan yabancıların işlemleri sıkı bir incelemeye tabi tutulacak. Haksız bir biçimde alındığı saptananların vatandaşlıkları sona erdirilecek. İdari kusur tespiti durumunda kamu görevlileri hakkında da yasal işlemler yapılacak."

Kılıçdaroğlu'na kritik iki soru

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Kılıçdaroğlu'nun bir enkaz devralacağını belirten Ümit Özdağ, şu 2 kritik soruyu da yöneltti:

-Ülkenin büyüyen bu sorunlarının altından nasıl kalkacaksınız?
-Türkiye'de yaşanan depremlere karşı ne gibi hazırlıklarınız var?

Kılıçdaroğlu, iyi yönetilmesi halinde ülkemizin çözülemeyecek sorunu olmadığını, bugünkü sorunların kaynağının kötü yönetimden kaynaklandığını, bu zor görevi yapmaya da hazır olduklarını ifade etti.

Editör: Özlem Çimen Durmaz