Türkiye, pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turuna kilitlendi. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden önce Fox Tv yayınında açıklamalarda bulundu.

Ümit Özdağ ile görüşme

Kılıçdaroğlu, ikinci turda kendisini destekleyecek olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'la yaptığı görüşmenin perde arkasını anlattı. "Özdağ'a devlette bir sorumluluk verecek misiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi: "Oturup bir pazarlık yapılmadı. 'Türkiye'nin huzuru için üstüme ne düşerse ben o görevi rahatlıkla yapabilirim. Bütün mesele Türkiye'nin huzurudur ve sığınmacı sorununu temelden çözmek, Türkiye'nin sınırlarını güvence altına almaktır. Bir vatansever olarak geliyorum, bir vatansever olarak Millet İttifakı'nın yanında duracağım. Size destek vereceğim. Türkiye'nin bu temel sorununu, sığınmacı sorununu el birliğiyle çözeceğiz' dedi. Ben de kendisine teşekkür ediyorum."

Kılıçdaroğlu, "Böyle sorumluluk hangi bakanlığa düşer?" sorusunu ise,"Bizim kamuoyuna açıkladığımız bir protokolümüz var. 6 lider bir araya gelecek. Önce her partiye bir bakanlık, daha sonra da çıkarılan milletvekili sayısına göre bakanlık verilecek." sözleriyle yanıtladı.

Editör: Özlem Çimen Durmaz