Ata İttifakı’yla 14 Mayıs seçimlerine giden ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ seçimlerin sonuçlarını değerlendirdi.

Özdağ “İki yıl önce yok sayılan, görmezden gelinen Zafer Partisi seçim parametrelerinin belirleyicisi olmuştur” dedi.

28 Mayıs seçiminden önce Cumhur ve Millet İttifakı ile yaptığı görüşmelere de değinen Ümit Özdağ AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş için Eski Ankara Valisi Nevzat Tandoğan benzetmesi yaptı. Sığınmacılar konusunda Kurtulmuş’un ‘siz bize destek verin biz hallederiz’ dediğini ifade eden Özdağ, “Bu talep Ankara Valisi Nevzat Tandoğan’ın ‘Kominizim gelecekse onu da biz getiririz’ ifadesine benziyor” dedi.

Kılıçdaroğlu projemizi kabul etti

Özdağ’ın konuşmasından satır başları:

* Seçim sürecinde bizimle görüşme talebinde bulunan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Numan Kurtulmuş ile görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde prensibimiz Türkiye’nin temel sorunlarını konuşmak ve çözüm yollarını aramak olmuştur.

* Özelikle 13 milyon sığınmacının vatanlarına dönmeleri hususunda muhataplarımızın görüşlerini anlamak istedik. CHP Genel Kılıçdaroğlu, Zafer Partsi’nin Anadolu Kalesi projesini kabul etti. Sayın Numan Kurtulmuş ise ‘siz bize destek verin biz hallederiz’ şeklinde meseleye yaklaştı.

* Ben de kendisine gülerek şu cevabı verdim; ‘Bana tek parti döneminin valisi Tandoğan’ı hatırlatıyorsunuz. Komünist olunacaksa biz oluruz diyorsunuz. Hayır Numan bey siz sığınmacıların geri dönüş politikasını gerçekleştiremezsiniz. Bizden destek istiyorsanız sığınmacıların geri dönüş sürecini Zafer Partisi olarak biz yönetirsek destek veririz’

* Sonradan bazı iktidar çevrelerinde ‘Zafer Partisi bizden bakanlık istedi’ ifadeleri kullanıldı. Ne istememizi bekliyordunuz? Siz bizden hükümet kurak için destek istiyorsunuz, biz sizden ne isteyecektik? Yapamadığınız, yapmaya niyetinizin olmadığı, beceremediğiniz bir konuda Türkiye’ye fayda sağlamak, Türkiye’de işgali durdurmak için görev istedik ama sizin böyle bir niyetiniz olmadığı için sizinle bir arada olmamız mümkün olmadı.

* Bu arada Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı adayına destek vereceğini açıklaması kişisel siyasi tercihi olmuştur. Bu açıklamanın Zafer Partisini bağlamadığını daha önce de ifade etmiştik.

Son üç günde elimiz kolumuz bağlanmasaydı

* AKP hükümetini yıkımı enkazı kaldırmak taze bir başlangıç yapmak için Kılıçdaroğlu ile ikinci kez görüştük ve taleplerimizi içeren bir protokol imzaladık.

* Zafer Partisi ve CHP arasında imzalanan protokol ikinci tur öncesinde seçmene umut aşılamıştır. Seçime katılım oranı azalmışken, Kılıçdaroğlu’nun oy oranı artmıştır. Sayın Sinan Oğan’a giden oyların sayın Kılıçdaroğlu’na gittiğini göstermiştir.

* Eğer bu süreçte elimiz konumuz bağlanmasaydı, bunun altını özellikle çiziyorum son üç buçuk günde protokolün imzalanmasından sonra da Millet İttifakı içindeki belirli müdahaleler nedeniyle Zafer Partisi’nin Kılıçdaroğlu’na vereceği destek konusunda elİmiz kolumuz bağlanmıştır. Aksi halde etkimiz daha da büyük olurdu.

Türkiye bugün bu noktada olmazdı

* Seçimlerin zaferle sonuçlanması için 6 nisan 2022’de Mansur Yavaş’ın aday olması gerektiğini bu durumda Zafer Partisi’nin de halkın çoğunluğunun da desteğini vereceğini duyurmuştum. Ancak olmadı değişik nedenlerle.

* Aynı şekilde 19 Ocak 2023’te yaptığım çağrıda sayın Kılıçdaroğlu’na 21 Anayasası yerine 24 Anayasası’na vurgu yapması, Atatürk’ün partisini Saray artıkları ve FETÖ artıklarıyla yan yana durdurmaması ve 13 milyon sığınmacıyı vatanlarına yollayacağını açıklaması şartıyla milletvekili istemeden kayıtsız şartsız destekleyeceğimiz açıklamıştık. Keşke bu çağrımıza zamanında karşılık verilseydi. Türkiye bugün bu noktada olmazdı.

Erdoğan'ın galibiyeti Pirus Zaferi'dir

AKP’nin ekonomik vizyonları çökmüştür. Arsa konut karşılığında vatandaşlık satmalarına rağmen Türk milleti gelir adaletsizliğine, borç ve işsizliğe teslim edilmiştir. Rant ve faiz lobilerinin gelirleri her geçen gün artmıştır.”

Seçim sonuçlarının kazananı olan Erdoğan için bu galibiyet Pirus Zaferi’dir. Erdoğan için bu sonuç galibiyet gibi görünen mağlubiyettir. Türkiye modern kapitülasyonlar dönemine girmiştir.

Vatanımız her geçen gün biraz daha işgal edilecektir. AKP’nin yarattığı büyük yıkıntıya karşı direneceğiz. Sevgili kardeşlerim moralinizi bozmayın. Artık küresel güçlerin yok sayamayacağı Zafer Partisi var. Türkiye’nin göçmenistan olmaması için sizi Zafer Partisi’ne davet ediyorum.

Kazanılmayacak bir seçim değildi

* Sığınmacılara yılda 10 milyon dolar harcanmaması için partimize katılın. Kadınlarımızın, kardeşlerimizin annelerimizin sokakta taciz edilmeden yürümesi için partimize katılın. Zafer Partisi sizin partiniz. Burada 6 ok da 9 ışık da temsil ediliyor. Zafer Partisi’nde sağ ve sol yoktur. Türk milletinin zaferini hep birlikte kazanacağız.

* Bu seçim kazanılmayacak bir seçim değildi. Devletin bütün imkanlarına rağmen, bütün ithal seçmen girişimlerine rağmen alınan oy iki puan fazladır. Erdoğan’ın bugün oluşturabildiği çoğunluk büyük bir bölümü Türk vatandaşı olmakla birlikte ithal seçmen olan yüzde 2’ye dayanmaktadır.

Ekonomik enkaz Erdoğan'ın kucağındadır

* Kimse bunla zafer kazandım diye ortada dolaşmasın. Bu bir Pirus Zaferidir. 21 yıldır izlenen yanlış ekonomik politikaların Türkiye’yi getirdiği nokta kriz değil ekonomik enkaz noktasıdır.

* Bu enkaz Erdoğan’ın kucağındadır. Kendisi de bunu itiraf ediyor zaten. Ekonomik kriz enkazını kaldırma görevi Erdoğan’da. Örtülü işgale karşı direnerek bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz