Halk TV'de İsmail Küçükkaya İle Yeni Bir Sabah programının bugünkü konuğu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ oldu.

Sığınmacılar hakkında konuşan Özdağ, "Sığınmacı tehlikesini herkes görüyor. Cumhur İttifakı'na oy veren seçmen hariç. Seçim sonucuna politik olarak saygım yok. Çünkü yanlış bir tercih kullanıldı. Ülkesinin işgal edilmesi, kaynakların soyulması ve Türkiye'nin iç savaşa sürüklenmesi sonucunu doğuracak şekilde oy kullanıldı" ifadelerini kullandı.

Özdağ, seçim sonuçlarına vatandaşlık verilenlerin karar verdiğini ve Türk halkının egemenlik hakkının sınırlandırıldığını söyledi.

Son 2 ayda 200 bin kişiye vatandaşlık verildiğini belirten Özdağ, bunu durdurmanın münkün olduğunu o dönem konuyu gündemde tutmanın gerektiğini ancak başarılamadığını belirtti.

Bundan sonra daha rahat vatandaşlık dağıtımının devam edeceğini belirten Özdağ, iki sene sonra tekrar seçimlere gidileceğini tahmin ettiğini ve o zaman bugünden daha fazla Suriyeli'nin oy kullanacağını belirtti.

Daha şimdiden Hatay Yayladağ'da gerekli düzenlemenin yapıldığını Suriyeli muhtarların, meclis üyelerinin olacağını belirtti.

Numan Kurtulmuş'la görüşmelerde Kurtulmuş'un kendisine 4 milyon Suriyeli'ye vatandaşlık verileceğini söylediğini ve 1 milyon Suriyeli'nin de gönderileceğini belirttiğini açıkladı.

Özlem ÇİMEN DURMAZ

Editör/Politika haberleri/izgazete.net

Editör: Özlem Çimen Durmaz