Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ikinci tur kararını açıklama için kameralar karşısına geçti.

Özdağ şunları söyledi:

"– Yürüyen bir süreç var. Oldukça ciddi bir mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bu akşam Sayın Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız.

– İmzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor. Bu görüşmeleri bu akşam gerçekleştireceğiz inşallah.

– Şu ana kadar olumlu gelişen süreci bu aşamada da olumlu gerçekleştireceğimizi umuyoruz. Bunu başarabilirsek eğer yarın saat 11.00’da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile burada bir açıklama yapmayı planlıyoruz."

Özdağ, Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamasıyla ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"-Sinan Bey’in kendi takdiridir. Zafer Parti’sini bağlamamaktır. Sinan Bey’le farklı düşünüyoruz. Üzerinde durmuyoruz, hayat devem ediyor. Cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık hâlâ da bunun için çalışıyoruz.

 -Biz sadece Zafer Partisi’ne oy veren yurttaşlarımıza değil, sadece partimizin ve Ata İttifakı’nın göstermiş olduğu adaya, Sinan Bey’e oy veren değerli seçmene değil, bütün adaylara oy veren seçmenlere çağrıda bulunuyoruz.

– Türkiye ‘göçmenistan’ olmasın diyorsanız, babanızdan aldığınız güvenli Türkiye’yi torunlarınıza emanet etmek istiyorsanız, sandığa davet ediyoruz. Oy verin, Türkiye, Türkiye olarak kalsın."

-Kızınızı, eşinizi, annenizi, teyzenizi veya oğlunuzu köşedeki bakkala yollarken sizin çocukluğunuzdaki güven içerisinde gitmesini istiyorsanız, sandığa davet ediyoruz. Oy verin, Türkiye, Türkiye olarak kalsın. Dünyanın bütün lümpenlerinin geldiği göçmenistan olmasın.

Editör: Özlem Çimen Durmaz