Fransa'da çok sayıda oyuncu ve yönetmen, cinsel saldırıyla suçlanan ünlü Fransız oyuncu Gerard Depardieu'ya destek verdi.

Fransız sanat dünyasının önde gelen 50'den fazla ismi, Depardieu'ye destek için açık bir mektup yayınladı.

Yönetmen Bertand Blier, oyuncular Nathalie Baye, Charlotte Rampling, Jacques Weber ve Pierre Richard, şarkıcılar Carla Bruni ve Jacques Dutronc tarafından imzalanan ortak mektupta, "Depardieu'nün linç edilmesi" kınandı.  

Le Figaro gazetesinde yayınlanan mektupta, "Gerard Depardieu muhtemelen tüm aktörlerin en büyüğüdür. Ona saldırarak sanata saldırmış oluyorlar. Ne olursa olsun unutulmaz izini kimse silemeyecek. Geriye kalan her şey sadece adaleti ilgilendirir" denildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da daha önce Depardieu'ya destek vermişti.

Ülkeyi karıştıran skandal

Dünyaca ünlü sinema sanatçısı Depardieu, 13 kadına cinsel saldırıyla suçlanıyor.

Geçen hafta France 2 kanaslında yayınlanan görüntülerde Depardieu, genç bir kız hakkında cinsel içerikli yorumlar yaparken kadınlar hakkında da aşağılayıcı ifadeler kullanıyordu.

Skandal nedeniyle Kanada'nın Quebec eyaleti liyakat nişanını Depardieu'den geri almış ve Belçika'daki Estaimpuis belediyesi de ünlü oyuncunun onursal vatandaşlık unvanını iptal etmişti. Oyuncunun Paris'teki Grevin Müzesi'nde bulunan balmumu heykeli de kaldırıldı.

Editör: Duygu Kaya