İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından yaşanan parti içi tartışmalar, ‘bazı’ aday adayları tarafından AKP’ye can suyu vermeye kadar getirildi.

Parti içi eleştirinin ötesine geçen, Cumhur İttifakı’nı cesaretlendiren uygulamaların biri de en son Bayraklı’da yaşandı. Bayraklı’da CHP’den aday adayı olan bir isim; yerel seçimlerde siyasi partilerin değil kişilerin seçildiğini öne sürerek AKP’nin adayına destek açıklaması yaptı.

Söz konusu süreç, CHP’den Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı olan ancak adaylaşmayan Ulaş Aydın tarafından tepkiyle karşılandı.

Bayraklı’da aday belirleme sürecinin İrfan Önal’ın aday gösterilmesiyle sonra erdiğini söyleyen CHP’li Ulaş Aydın, partili olan herkese yakışan davranışın adayın yanında durmak ve partinin bayrağını dalgalandırmaya devam etmek olduğunu söyledi.

Olması gereken de budur

Ulaş Aydın’ın açıklamasının tamamı şöyle;

“Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday belirleme süreci uzun süre önce sona erdi. Bayraklı Belediye Başkan adayımız Sn. İrfan Önal olarak ilan edildi ve adaylık tartışmaları da son buldu.

Siyasi partiler başkan adaylarını yalnızca belediyeyi iyi yönetecek adaylar olarak değerlendirmez. Aynı zamanda o siyasi partinin politik, ideolojik ve tarihsel çizgisine uygun, programına sadık ve yerel yönetim ilkelerini benimsemiş olmalarını da değerlendirir.

Olması gereken de budur.

Partimiz CHP’nin Bayraklı Belediye Başkan adayı Sn. İrfan Önal partimizin formasyonundan geçmiş bir isimdir. Dolayısıyla sadece iyi belediye başkanlığı yapmayacak, aynı zamanda partili bir belediye başkanı olacaktır. Elbette tüm halkımıza eşit ve adil hizmet ulaştırarak.

Adaylık sürecine dair son değerlendirmem budur. Sn. İrfan Önal partimizin adayıdır, bize yakışan ve olması gereken adayımızın yanında yer almak, ona destek olmak, partimizin bayrağını dalgalandırmaya devam etmektir.”

Editör: Duygu Kaya