UCİM öncülüğündeki dernek yönetimi, ruh sağlığı uzmanları ve gönüllü sanatçılar çocuklara moral olmak, hediyelerini sunmak, ihtiyaçlarını dinlemek için yine sahadalardı. Daha önce Kahramanmaraş ve Adıyaman’a giderek oluşturduğu afet koordinasyon birimi ile sistematik biçimde çalışan, bölgedeki ihtiyaçları depremzedelere ulaştıran Ucim’in, Ramazan öncesi, depremden zarar görmüş kişilerin yanında olmak, gıda ve hijyen ürünlerini ulaştırmak, çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlara moral olmak için son durağı; Hatay’dı.

1ba33781-d1e5-47d8-a3d7-281ad7e32834

İlk olarak Orhanlı Çadır Kentine giden ekip, buradaki çocuklara meyve, oyuncak, toka, çocuk bezi gibi ihtiyaçları ulaştırdı. Hatice Şendil, Pelin Akil, Anıl Altan, Durul Bazan, Aslı Tandoğan, Pınar Sabancı, Berk Oktay, Yıldız Çağrı Atiksoy, Müge Boz, Caner Erdeniz, Elçin Ateş, Ayşe Tolga, Derev Kösedağ, Zehra Işık, Burç Kümbetlioğlu, Ersin Olgaç, Banu Akdeniz Ergen, Zuhal Yalçın, Yıldız Kültür gibi isimlerin yer aldığı ekip çadırkentte kalan çocuklarla oyun atölyelerine katıldı. Buradan ayrılarak Selam Camii Çadır Kentine giden Ucim ve ünlü isimler, burada da hijyenik set kolisi, çikolata ve çocuklar için boyama kitaplarını depremden zarar gören kişilere ulaştırdı. 

  3b51be3b-799c-47d6-afbc-5b012a9d01a2

Üçüncü durağı Samandağı Deniz Çevlik Çadır Kent olan ekip, burada kalan depremzedelerin de sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinlediler ve yardımlarını ulaştırdılar. Ucim’in oluşturduğu afet koordinasyon biriminde yer alan gönüllüler, diğer ihtiyaçları tespit ederek en kısa sürede bölgeye ulaştırılması için çalışacaklarını belirtti.

32ca321e-8d8a-43e6-8f50-dbc356e75c19

Hijyene, yeterli besine ve psikososyal desteğe ihtiyaçları var

Çadır kentten canlı yayın yapan Ucim Genel Başkanı Saadet Özkan, iki tır dolusu gıda ve hijyen kolisini depremden zarar gören kişilere teslim ettiklerini; fakat yardımların depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirtti. Özkan: ‘’Orhanlı’dayız. Mevsim geçişlerinden dolayı herkesin uygun kıyafet, belki çamaşır makineleri, hijyen ürünlerine ihtiyacı var. Okullar için gerekli destek verilmeli, çocuklar için uygun alanlar oluşturmalı, gönüllülere, büyük firma sahiplerine de sesleniyorum, buraları çocuklar için düzenleyelim, eğitimlerinden geri kalmasınlar, hijyen, yeterli besin ve psikososyal desteğin sürekliliği gerekli.’’ dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgede aktif olarak görev alan UCİM, ünlü isimler ile gerçekleştirdiği çadır ziyaretlerinde, bu kez yaklaşan ramazan ayı için depremden zarar görenlere ramazan kolisi de ulaştırdı.

f7733f23-ff8a-434c-8a1c-ce1b3900b3c0

 

 

 

Editör: Duygu Kaya