İZ GAZETE - Projeleri hakkında genel bilgiler veren Türkmentepe, “ Yerli tohum projemiz var. Yerli tohum üretimini teşvik edeceğiz. Çiftçiye kooperatifler üzerinden desteğimiz olacak. Aynı zamanda elektrik kooperatifleri oluşturmayı düşünüyoruz. Elektrik üretmeye dayalı planlarımız var. Ayrıca gençlere yönelik çalışmalarımız olacak. Bu açıdan gençleri sporla buluşturan faaliyetler olmasını planlıyoruz. Bu projeleri hayata geçirdiğimiz zaman gençlerimizi kahve ortamından, sigara ve alkolden uzak durmasını sağlayacağız.” dedi.

‘GÖREVE GELİRSEM DOĞAYI KORUMAYA ÖNEM VERECEĞİM’

Programda, son dönemlerde Foça ile ilgili bir çevre sorunu gündeme getirilmesi hakkında düşüncelerinin sorulması üzerine Gürol Türkmentepe “Aliağa, Foça ve civarındaki köyler tehlikenin ve riskin bulunduğu bölgeler diyebiliriz. Orada çevre derneklerimiz var ve bu konu ile ilgili ciddi çalışmalar yürüttük. Foça’daki çevre felaketi ile ilgili bilirkişiler ile görüştük. Davamızı da açmıştık. Ancak belediye bu konuda sadece eylemsel konuları dile getirebiliyor. Kendi sınırları içerisinde ise mühürletebilir ve sonra bunun takibini sürdürür. Ama biz bu konuda sadece eylemsel açıdan ciddi görüşmeler gerçekleştirebildik. Eğer olur da ben göreve gelirsem, doğayı korumaya ve çevre konusuna daha fazla önem vermeye çalışacağım.” yanıtını verdi.

‘EKOLOJİ TURİZMİNİN GELİŞMESİNİ SAĞLAYACAĞIM’

Foça’nın su ürünleri açısından zengin bir potansiyele sahip olması ve bu konuda sanayileşmesi hakkında Türkmentepe, “ Turizmi 12 aya çıkaracağız. Bunu ortaya koyarken, suyu 5 TL’ye çayı 10 TL’ye vermeyeceğiz. Tabii halka böyle pahalı bir şey sunmayacağız. Ayrıca deniz ve tatil turizmi için 12 ay demiyoruz . Sağlık, kültür ve ekolojik turizmi ön plana çıkaracağız. Özellikle o bölgede çok önemli köyler var ve ben bu konu da ekolojik turizmin gelişmesinin çok gerekli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Kadınların toplumdaki yerinin önemli olduğuna değinen Türkmentepe, “Kadınlar bizim projemizin merkezinde. Bu konu da kadın kooperatiflerimiz yer alacak. Foça’da Kadın Hakları Saygı Müzesi düşünüyoruz.” şeklinde düşüncelerini aktardı.

FOÇA’NIN İYİLİĞİ İÇİN TÜM PARTİLERLE EL ELE

Son olarak Foça ile ilgili fikrini dile getiren Gürol Türkmentepe, “Foça’ya eğer bir hizmet gelecekse Foça’nın gelişmesini sağlayacak her şey için tüm partiler ile ortak bir akıl ile yetkili kişilere karşı mücadelemizi birlikte vermeliyiz diye düşünüyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi