İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, İsmailağa grubuna bağlı Hiranur isimli vakfın üstünü örtmeye çalıştığı, vakfın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızını 6 yaşındayken, 29 yaşındaki Kadir İstekli ile “evlendirdiği” olaya ilişkin açıklamada bulundu.

'BOĞAZIMIZDA BİR YUMRUK...'

"Gündem çok, öncelikler değişiyor. Ancak sesimizi yükseltmemiz gereken çok önemli bir konu var! Boğazımızda bir yumruk..." paylaşımında bulunan Bakan, "İsmailağa tarikatı bünyesindeki Hiranur Vakfının Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı 6 (ALTI) yaşındayken, 29 yaşındaki bir müritle "evlendirilmiş"! 6 yaşındaki çocuğunu nikahlayan, onu nikahına alan, bunu bilen ve sesini çıkarmayan, topunuzun Allah bin kere belasını versin" tepkisini gösterdi.

'DAHA NE OLMALI?'

Bakan, "Bir çocuğun başına ne gelmeli daha? Daha ne olmalı bunları destekleyenler, bunların peşinden gidenler için? Bu ülkeyi yönetenler için? Daha ne olmalı? Çocukları bu bataklığa mahkum edenler, yapayalnız bırakanlar; bu istismarların üstünü örtenler, bu tarikatlara toz kondurmayanlar, bunları destekleyenler; rızası var diyenler, duymayanlar, görmeyenler, susanlar! Vicdanınız rahat mı? Kafanıza yastığa koyup uyuyabiliyor musunuz? 21. yüzyıl Türkiyesi'nde; bir çocuğun KADERİ; tarikatlarda tacize, tecavüze uğramak, yakılmak, kafası kesilmek ya da 6 yaşında evlendirilmek olamaz! Bunu ya değiştireceğiz, ya değiştireceğiz!" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi