İzmir'de kafa dinleyeceğiniz, doğal güzelliklerin içinde huzurlu bir gün geçirebileceğiniz yerlerden biri de Botanik Bahçesi.

Bu bahçe Ege Üniversitesi önderliğinde 1960 yılında kurulmuş ve Türkiye'nin ilk botanik kurumu olma özelliği taşıyor.

Bu muhteşem bahçenin kurulma amacı ise ülkenin bitkisel zenginliğini korumak ve tanıtmak. 48 bin metrekarelik bir alana kurulmuş olan Botanik Bahçesi'nde rengarenk çiçekleri ve ilginç bitkileri bulmanız mümkün.

Bahçede 3 binden fazla bitki türü bulunuyor. Aynı zamanda bahçenin içerisinde 13 sera, sistematik parseller, meyve bahçesi, gösteri bahçesi, havuzlar da bulunuyor.

Aynı zamanda bahçede 250 tropikal kökenli ağaç, 200'e yakın da kaktüs var.

Eğer huzurlu bir yerde sakin bir gün geçirmek isterseniz Botanik Bahçesi tam size göre. Burada rengarenk çiçeklerin içinde huzuru bulabilir, rahatça vakit geçirebilirsiniz.

Botanik Bahçesi giriş ücreti

Botanik Bahçesi'ne giriş tamamen ücretsizdir. Ancak okul gezileri ücretlidir. Okul gezileri için de randevu almak gerekiyor.

Botanik bahçesi randevu iletişim bilgileri ise şöyle:

Telefon: 0232 373 90 49-0232 311 24 39

Bonatik Bahçesi hangi saatlerde açık?

Botanik bahçesi hafta sonları kapalı. Hafta içi ise bahçeyi 09:30 ile 16:00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

Botanik Bahçesi nerede?

Botanik Bahçesi, Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alıyor. Botanik Bahçesi Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak da adlandırılıyor.

Botanik Bahçesi'ne nasıl gidilir?

Ege üniversitesinin en büyük yerleşkesini oluşturan Bornova yerleşkesinde bulunan botanik bahçesine ulaşmak için öncelikle Bornova gelmek gerekir. Bunun için metro ile Ege üniversitesi durağına ulaşılır ve üniversite yerleşkesine geçilebilir. Fen fakültesi bünyesinde yer alan botanik bahçesi, Ziraat fakültesinin ilerisinde yer alır.

Editör: Özlem Çimen Durmaz