Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Manisa, sporcuları madalya sıralamasında zirveye oynadı.
107 kulüp, bin 300 sporcu yarıştı
Şampiyonaya Türkiye genelinden 107 kulüp ve bin 300 sporcu katıldı. Yarışmalar üç farklı kategoride gerçekleştirildi. Sporcular; dayanıklılık, hız ve yön bulma gibi yeteneklerini zorlu parkurlarda sergiledi.
Manisa’ya 10 madalya
Manisalı sporcular şampiyonada toplam 3 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak öne çıkmayı başardı.
- Orta mesafe yarışları: Hasene Şaşmaz birinci, Hatice Adıbelli ikinci, Önder Şaşmaz üçüncü oldu.
- Uzun mesafe yarışları: Hasene Şaşmaz birinciliği kazanırken, Dilek Mert ve Önder Şaşmaz ikinci, Zeynep Tuba Akın üçüncü oldu.
- Sürat yarışları: Hatice Adıbelli birinci olurken, Zeynep Tuba Akın ve Hasene Şaşmaz ikincilik elde etti.
Kulüp dereceleri dikkat çekti
Demirci Akıncıları Spor Kulübü, Kadınlar 18 yaş kategorisinde Türkiye Şampiyonu, Erkekler 18 yaş kategorisinde ise Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.
Akhisar Zeynep Gülin Metal Spor Kulübü ise Kadınlar 18 yaş ve Kadınlar 20 yaş kategorilerinde Türkiye üçüncüsü olarak kürsüde yer aldı.