Türk Kızılay, 2025 yılı vekâletle kurban kesim bedellerini açıkladı. Yurt içi ve Gazze için kurban bedeli 13 bin 250 TL, yurt dışı için ise 5 bin 250 TL olarak belirlendiğini aktardı.
Konserveleme işlemi yapılıyor
İstanbul Kısıklı’daki Türk Kızılay Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 2025 yılı vekâletle kurban kesim bedellerini açıkladı. Yılmaz, “Yurt içi ve Filistin Gazze kısmı birbiriyle aynı fiyata sahip. Çünkü Gazze için de Türkiye'de kesim konserveleme işlemi yapılacak. Onun dışında lojistik bedelini zaten Kızılay olarak biz olacağız. Yurt içi ve Filistin Gazze kategorisi için kurban bedelimiz 13 bin 250 lira. Yurt dışı için ise 5 bin 250 lira olarak açıklamış oluyoruz” diye konuştu.
"Sıcak yemek vermeye devam ediyoruz"
Gazze'ye yönelik kurban bağışlarının da Türkiye'de kesilerek konserve haline getirileceğini belirten Yılmaz, "Biz yine sıcak yemeği vermeye devam ediyoruz. Biz yine su dağıtımlarımıza devam ediyoruz. Bazen bize gelen ‘madem içeriye giremiyorsunuz nasıl olacak' sorusu nedeniyle Gazze'ye de bir parantez açmak isterim. Geçen sene çok büyük kısmı içeriye girdi. Bir miktar kapıda bekliyor. Açıldığı anda onların hemen bir gün içinde içeriye girebilecek şekilde kapıda duran bir miktarı var. Biz madem iki seneye uzatabiliyoruz, bu konserveleme işlemiyle her halükarda o kurbanların Gazze'ye fırsat bulunan ilk sürede gireceğinin sözünü verebiliyoruz" açıklamasında bulundu.
Bağış yapacaklara taksit imkanı
Bu yıl ilk kez bağışçılara taksit imkânı sunduklarını açıklayan Yılmaz, "2 ila 4 taksit seçeneğiyle ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Böylece daha fazla hayırseverin destek verebilmesini hedefliyoruz" dedi. Yılmaz, bağış yapmak isteyenlerin internet sitesi, mobil uygulamalar, 168 çağrı hattı, bankalar ve Türk Kızılay şubeleri üzerinden vekâletlerini verebileceğini belirtti. Kurban kampanyası kapsamında hedeflerine de değinen Yılmaz, "Biz bu sene de yurt dışında 130 bin yurt içinde Gazze ile beraber 25 bin gibi bir hedef koyduk. Bunların hazırlığını önceden yapıyoruz. Ama genelde yüzde 25'lik bir artırım payı koymuş oluyoruz. 2024 yılında da dahil olmak üzere bu artırım paylarını kullanarak gidiyoruz. O nedenle de ulaştığımız ya da ulaşacağımız kişi sayısını hedef olarak açıklamak yerine bir sonraki sene ‘ne kadar kişiye ulaştık' diye geriye dönük olarak açıklıyoruz" diyerek konuşmasını noktaladı.