28. dönem İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, seçimin en hararetli etkilerinin görüldüğü Bergama hakkında konuştu. AKP'nin kaybedeceğini anlayınca işi şova döktüğünü söyleyen Özkan, " Adayımız Prof. Dr. Tanju Çelik’in karşısına sürekli olarak Ankara’dan siyasetçi taşıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar sonucu değiştirmeyecekler. Bakın Ticaret Bakanı Ömer Bolat bugün geliyor. Binali Yıldırım eski başbakan geliyor, gidiyor. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ki kentin doğasını öldüreceği için asla izin vermeyeceğimiz termik santral yapım sözü verdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mehmet Fatih Kacır Sanayi ve Teknoloji Bakanı, biri geliyor diğeri gidiyor. Ama Recep Tayyip Erdoğan da gelse kurtaramaz" dedi.

Hizmette parti ayrımı yapılmaz

Mevcut başkanın belediyeye giremediğini söyleyen Özkan, "Bergama'da mevcut durum AKP açısından bir zillettir. Ak Parti’nin adaleti yoktur. Biz Bergama’da parti ayrımı yapmadan herkesi yönetime katılma Bergama’yı yönetme çağrısı yapıyoruz. Başkan adayımız hizmette parti ayrımı yapmayacağını şimdiden ilan etti. Ak Parti ise Kınık’ta pek çok şaibe de imzası bulunan bir belediye başkanını Bergama’ya getirerek Bergamalıların iradesini hiçe saydı. Bergama bunun hesabını görecek" ifadelerini kullandı.

AKP adayı ithal kayyum

Hak ve hukuğun tamamen göz ardı edildiğinin altını çizen Özkan," Bergama Belediyesi Sadık’ın yönetimine tahsis edilmiş durumda. Ayıptır yazıktır günahtır. İthal belediye başkanı adeta gizli kayyum! Aday yaptıkları Sadık Doğruer Kınık’ta sattığı taşınmazlar ile ünlü. Yaklaşık 2 yıldır Bergama belediye Başkanlığı çalışmaları yürütüyor." dedi.

Oy taşıma işi de kurtaramaz

28 Mayıs seçimlerinde sonra 760 kişinin Kınık'tan Bergama'ya taşındığını tespit ettiklerini söyleyen Özkan," Bu oy taşıma işi de onları kurtarmaz. Adayımız Prof. Dr. Tanju Çelik çocuk doktoru. Özellikle mesleğinden ötürü geçmişte toplumun büyük bir kesimine dokunmuş. Kendisine sordum telefon rehberinde binlerce numara vardı. Böylesine Bergama‘la iç içe olmuş bir insanın avantajı insan biriktirmektir. Bu nedenle çok avantajlı.. Bergama onu çok iyi tanıyor. Tanju Çelik kazanacak bunu göreceğiz. AKP Bergama‘da millet bahçesi dahil, satılan mallar dahil, hiçbir sözünü yerine getirmemiştir. Biz onların yapmadıklarını da yapacağız yarım bıraktıkları tamamlayacağız. Bergama kazanacak." şeklinde konuştu.

Editör: Tuğkan Üsküp