Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Belediye’ye bağlı kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler ile bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı Halk Türküleri Korosu tarafından yeni yıl için düzenlenen organizasyonda, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ın Anıt Mezarı da ziyaret edildi.

Yaklaşık 8 yıl önce, şu an Karşıyaka Belediye Meclis Üyeliği görevini sürdüren Birgül Çağrı başkanlığında kurulan Halk Türküleri Korosu’nu üyelerinin organize ettiği etkinlikte kız öğrenciler ile geleceğe yönelik sohbet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu buluşmanın güzel bir başlangıç olmasını diledi.

“KARŞIYAKA ÖZEL BİR KENT”

Karşıyaka’nın çok özel bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, “Sevgili gençler; bizim kardeşimiz, kızımız, misafirimiz gibi gördüğümüz üniversiteli arkadaşlarımız. Bu duyarlılığı gösteren ve bu organizasyonu düzenleyen Birgül Çağrı başta olmak üzere varlığından mutluluk duyduğum koro üyelerine teşekkür ederim. Bu buluşma yeni yıla güzel bir başlangıç olsun, eski yılı da böyle keyifle hatırlayalım. Karşıyaka her anlamda çok özel bir kent, üniversite eğitiminiz vesilesiyle çok güzel bir kentte yaşıyorsunuz. Bulunduğumuz bu alana her geldiğimde arkamızda Zübeyde Anne’mizin ebedi istirahatinde olduğunu hissederim. O bize emanet, bizim için çok değerli, Karşıyaka’nın en kutsal yerindeyiz. O hepimizin annesi, öyle bir evlat yetiştirmiş ki; onun bize bıraktığı miras hala bizi dünyanın sayılı güçlü ve saygın ülkelerinden biri yapıyor” dedi.

“KENDİNİZE VE ÜLKENİZE İNANIN”

Gençlerin bu ülke için mücadele etmesi, çalışması ve çabalaması gerektiğini belirten Tugay, şu ifadeleri kullandı: “Bir büyüğünüz ve belediye başkanınız olarak şunu söylemek isterim: Türk milleti özel nitelikleri, tarihten gelen çok güçlü özellikleri olan, her açıdan kapasitesi çok yüksek bir millet. Her şeyden önce bizim yüreğimizdeki sevgi, şefkat, dostluk, sıcaklık çok az yerde var. Burada gördüğünüz Karşıyaka’nın anneleri sizi sarmak, kucaklamak için sizlerle birlikte olmak istediler. Bu her yerde olabilecek bir şey değil. O nedenle kendinize de, ülkenize de inanın. Geçirdiğimiz bu günlerde herkesin ihtiyacı olan şey de buna inanmak ve bu inançla geleceğe umutla bakmak. Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş bir ülke olmayı, insanlarına her anlamda saygı duymayı ilke edinmiş bir ülkedir; bize bırakılan miras budur. Siz gençlerimizin bu anlayışla geleceğe hazırlanmasını ve bundan sonraki yaşamlarını böyle sürdürmesini çok istiyoruz. Bu kahraman kadınlara gösterdikleri iyi niyet ve duyarlılık için tekrar teşekkür ederim. Siz gençlerimizin de ileride onlar gibi olmasını, zorda olan insanlara kucak açmasını diliyorum. Yeni yılın hepinize istediğiniz her şeyi en iyisiyle getirmesini diliyorum.”

Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Birgül Çağrı ise, “Gençler bu ülkenin de bizim de geleceğimiz. 8 yıldır çalışmalarını yürüttüğümüz koromuz aracılığıyla gençler için elimizden geleni yapıyor, onlara destek olmaya çalışıyoruz. Bu anlayışla elimizi taşın altına koymaya, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Duygu Kaya