Batuhan KAYA/İZ GAZETE- CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay ve beraberindeki CHP’li 9 İlçe Belediye Başkan adayı DİSK Ege Bölge Temsilciliği’ndeki “Büyük İşçi Buluşması’na” katıldı. Buluşmada ilçe belediye başkan adayları tek tek söz alıp işçilere, emeklerine sahip çıkacaklarının ve işçiye hakkını vereceklerinin sözünü verdi. Buluşmada konuşma gerçekleştiren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, “Tüm belediyelerimizde en iyi TİS'i yapmak için uğraşacağız. Kürdü, Lazı, Çerkesi, Alevisi, Sünnisi, burada hep beraberiz” diye konuştu.

Emek karşıtı politikalar olmayacak

İşçilere emekten yana politikalar üreteceklerinin sözünü veren Tugay, " Bugün sizleri ziyarete geldim. Bu herhangi bir ziyaret değil. Binlerce isimsiz emekçinin bedellerle kurduğu onurlu bir örgüte geldim. Bunun bilincine varmış bir arkadaşınız olarak emek mücadelesine katkı veren herkesi kucaklıyorum. Ülkemiz çok zor zamanlardan geçiyor. AKP ülkeyi bir avuca tahsis etti. Ülkemizi açlığa mahkum etti. AKP bu seçimde kırmızı kart görmezse bizi kötü günler bekliyor. Hükümet ya örgütsüz yığınlar istiyor ya da her dediklerini onaylanacak yandaş sendikalar istiyor. Bu seçimlerden alnımızın akıyla çıkmak zorundayız. Hiçbir AKP'li belediye DİSK’in örgütlenmesine izin vermiyor. Rahmetli başkanımız Piriştina fazla mesai ödenmeden asgari ücretle çalışkan işçilerin sendikal örgütlenmesinin önünü açmıştı. Kocaoğlu taşeronu bitirdi. 25 yıldır Büyükşehir belediye başkanları emeğin hakkını gözeten toplu sözleşmelere imza attılar. Emekçilerimizin ise fedakarca çalıştılar ve aldıkları her kuruşun hakkını ödediler. Bu dönemde de birlikte çalışacağız. İşçilerimizin emek karşıtı politikadan zarar görmemesini sağlayacağız” diye konuştu.

31 Mart’tan sonra yöneteceği Büyükşehir’de kardeşlik ortamı olacağının ve en iyi TİS’in sözünü veren Tugay, “En iyi TİS'i yapmak için uğraşacağız. Sendikalar sadece pazarlık yapan kurumlar değil, demokrasi mücadelesi veren örgütlerdir. Bu alanda da önemli işler yapacağız. Kamu kurumları vergilerle hizmet için çalışır. Biz gecemizi gündüze katarak en iyi hizmeti vermek için çalışacağız. Biz hep beraberiz. Türk'ü, Kürt'ü, Alevisi, Sünnisi hepimiz beraberiz ve birleşe birleşe kazanacağız” dedi.

Tarafımız belli

DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan konuşmasında, "Buraya gelme amacımız Türkiye'nin dört bir yanında mücadelemizle devam ediyor. Bize destek çıkan sadece işçi sınıfıdır. Bizi güçlü yapan sizlersiniz. Bu örgütlülük Türkiye'nin dört bir yanındadır. Demokrasi ve emek mücadelesi veriyoruz. Ülkemizdeki eşitsizlikler karşı mücadele veren bir örgütüz. Bizim sözümüz var. Demokrasi işçinin ekmeğidir. Bu sebeple emekten, işçiden yana olanlarla yürüyoruz. Bu seçimlerde taraf olduk. Biz aydınlık Türkiye'nin tarafıyız. Biz barıştan ve kardeşlikten yana tarafsız. Biz laik Türkiye'den yana tarafız. İşçi sınıfının kazanımları ancak özgürlükçü, katılımcı bir demokrasi ortamında sağlanır. Emekten yana demokrasi olmazsa hakkımızı alamayız. İşçi sınıfının örgütlülüğü olmazsa demokrasi olmaz. İzmir'de emekten yana olan CHP'li büyükşehir belediye başkan adayı Cemil Tugay'ın tarafındayız. İlçe belediye başkan adaylarının sonuna kadar yanındayız. Belediye bütçesi halkın bütçesidir ve halk için kullanılmalı. Yerel hizmetler kamu hizmetidir, kamu hizmeti belediyenin kendi imkanlarıyla ve işçileriyle verilmelidir. Belediyeler kutsal bir görev yapıyor ancak bu hizmeti götüren işçilerdir. Belediye başkanlarına inanıyorum, önceliğe işçilere verecekler" ifadelerine yer verdi. 

Memiş'ten sandık çağrısı

Belediye başkan adaylarını tek tek tanıttıktan sonra konuşan ve sandıklara sahip çıkma çağrısında bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, " Biz yıllardır emek, barış, kardeşlik ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Bugün emekten yana, barıştan yana, işçiden yana arkadaşlarımız belediye başkan adaylarımız bugün DİSK'li işçilerle buluşuyor. Eğer hak haksızlıktan yüce, aydınlık karanlıktan güçlüyse çaresi yok, biz kazanacağız. Demokrasi kazanacak. Emekten yana olanlar, devrimciler kazanacak. Aliağa’da belediyeyi kaybedince işçi arkadaşlarımızı kapının önüne koydular. Biz o arkadaşlarımızdan bazılarını Büyükşehir’e gönderdik. Bize diyorlar ki 'işçileri çıkarmayacağız'. Biz onların işçi düşmanı olduğunu AKP'nin Genel Başkanından biliyoruz.11 gün sonra sandık güvenliği bize emanet. Hırsız var demek suç değil. 31 Mart'ta kediler trafoya girmesin. 14 Mayıs'ta bir yenilgi yaşadık ama mevzileri kaybetmemeliyiz" dedi.

Burada emek düşmanı yok

Buluşmaya katılan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan CHP’li belediye başkan adaylarını işaret edip, ‘Burada emek düşmanı biri yok’ diyerek, "Bugünün starları belediye başkan adaylarımız. Ben buradaki tablodan şunu görüyorum; burada emek düşmanı birileri yok. Haksızlığa uğradığı da susacak bir aday yok. Burada sizin gerçek temsilcilerimiz var. Emek veren tüm başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Partimiz kadınlara ve gençlere daha çok yer vermek için adaylarımızı değişti. Daha çok kadın ve genç başkan İzmir'e yakışır. Cemil Tugay gibi işçi dostu bir belediye başkanı İzmir'e yakışır. O zaman yapacak bir şey var 31 Mart'ta cemil Tugay'ı rekor oyla seçiyoruz. İzmir'e ve Türkiye'ye demokrasi dersi veriyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Tuğkan Üsküp