19 kuruluş Yıl dönümü sebebiyle her yıl düzenlendiğinde daha çoşkulu bir katılımın olduğu, İzmir Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği Birlik Beraberlik Dayanışma Kaynaşma etkinliği oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Etkinliğe Narlıdere Belediye Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Kılıç,İzmir Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri ve dernek üyeleri katıldı.

"SONUNA KADAR  YANINDAYIZ"

İzmir Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Kılıç etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Bu yılın diğer yıllara nazaran daha önemli bir buluşmaya sahne olduğunu söyleyen Yılmaz ‘ Derneğimizin 19 Kuruluş Yıl dönümü hepimize kutlu olsun’ dedi. Yılmaz “ Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz, Birlik Beraberlik Dayanışma Kaynaşma etkinliğimizi, 19 Kuruluş yıl dönümümüz olmasıyla daha mutlu ve gururluyuz. Aynı zamanda 2.nci Balkan, Rumeli çalıştayını gerçekleştirmeyi plandığımızı hatırlatarak çalıştaya hepinizin desteği ve katılımını bekliyoruz.Bugün etkinliğimize Narlıdere Belediye Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Abdül Batur’un katılımından büyük onur duyduk. Trakyalılar olarak çok net bir şekilde ifade etmek isteriz ki; bizim her sorunumuzda, derdimizde bize her zaman yardımcı ve destek olan Başkan Batur’un çıktığı büyükşehir belediye başkanlık yolunda sonuna kadar arkasında ve yanındayız. Biz Başkan Batur’un İzmir için çok güzel işlere imza atacağını biliyoruz. Bu yolda bizde üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Başkanımıza şimdiden hayırlı olsun diyoruz”dedi.

"HİZMETE HAZIRIM"

İzmir Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin 19 Kuruluş Yıl dönümü etkinliklerinde bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Abdül Batur, Trakyalılara‘ İzmir’i seviyorum, tüm gücüm ve kalbimle hizmet etmeye hazırım’ dedi. Batur “ İzmir Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri. Aynı zamanda en güzel şehri. Türkiye’nin dört bir yanında çalışan kardeşlerimiz arkadaşlarımızdan biliyorum ki, her biri ilk fırsatını bulduğunda veya emekli olduğunda İzmir’e yerleşmeyi planlıyor. En çok tercih edilen ilçelerin başında da Narlıdere’nin geldiğini çok net bir şekilde görüyoruz. Bu tercihler, özgürce, rahatça, herkesin birbirine saygı ile yaklaştığı bir anlayıştan dolayı oluşuyor. Bizim, İzmir’i daha çağdaş, daha yaşanılır bir kent haline getirmek planlarımız ve projelerimiz hazır. Örnek alınan ve tercih edilen İzmir için hep birlikte, ortak akıl ile çok geniş ölçekli öngörülerimizi hayata geçirmek için birlikte hareket edeceğiz. Ben göreve başlamak için hazırım.Hizmet bayrağını hepinizin desteği ile daha da yukarı taşıyacağız. Bu önemli ve onurlu görevi yapacağıma inanıyor ve bana olan desteğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. İzmir Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin 19 Kuruluş Yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından İzmir Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, Narlıdere Belediye Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Abdül Batur’a, İzmir’in kurtuluşunu ve 9 Eylül 1922 yılında Atatürk’ün, İzmir’e girişini, valilik binası önünde toplanan halkı selamlamasını anlatan tablo hediye edildi. İzmir Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin, 19 Kuruluş Yıl dönümü sebebiyle pasta kesildi.Pasta kesilmesi sırasında tüm konuklar ve katılımcılar ayakta, ellerinde Türk bayraklarıyla, İzmir marşını söylediler.

Editör: Haber Merkezi