Trafikte seyir halindeyken telefonla konuşan veya telefon kullanan sürücüler cezai yaptırımla karşılaşıyor. Peki trafikte telefonla konuşma cezası ne kadar oldu? Trafikte telefonla konuşma cezası 2024...

Trafikte seyir halindeyken araç kullanan kişinin telefonla konuşması ceza sebebidir. Bu nedenle hareket halindeyken trafik görevlileri sizi telefonla meşgul olarak görürse ceza yazabilir. Trafikte telefonla konuşma yapmak, hem sizi hem de çevrenizdeki tehlikeye attığı için ceza almanızı sağlar. Trafikte telefonla konuşma ceza maddesi 73/c olarak bilinmektedir. 

Trafikte telefonla konuşma cezası 2024...

Binlerce sürücü tarafından ihlal edilen trafik kurallarından biri de sürücülerin araba kullanırken telefonla konuşmasıdır. Çok fazla dikkate alınmasa da bu hareket cezaya sebep verir. Trafikte seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmak ya da ilgilenmek dikkat dağınıklığı yaparak kazaya neden olabilir. Seyir halindeyken telefonla konuşmak, dikkat eksikliğine ve kazalara neden olabilir. Bu kural ihlalinin cezası güncel olarak 1.506 TL olarak belirlenmiştir. Trafikte telefonla konuşma ceza puanı ise 2024 yılı için 10 puan olarak belirlenmiş. 

Kaynak: Haber merkezi